Mix-ul stranieri-autohtoni pare a reuși la Energia

292

Liviu Andrieș își pregătește echipa pentru un sezon care se anunță extrem de încins, mai mult de jumătate din echipele din Liga Națională întărindu-se serios și anunțând interes pentru podium în noul campionat.

Echipa gorjeană a avut o perioadă de pregătire fizică și de o săptămână a intrat și în sală, însă abia de sâmbătă au putut să se antreneze în Sala Sporturilor, acolo unde joacă și se antrenează în mod firesc. După ce suprafața de joc a fost vopsită, Energia este din nou „acasă” și la antrenamente: „Am început de sâmbătă antrenamentele în sala noastră. Acum ne pregătim pentru primele jocuri, niște jocuri de verificare care le aduce la cunoștință și jucătorilor străini aduși acum la Energia nivelul și stilul de joc din România, așa că vor fi niște meciuri benefice”, a declarat antrenorul Energiei, Liviu Andrieș.

Străinii, și buni, și serioși
În această vară a avut loc o infuzie cu jucători străini la Energia după ce federația a liberalizat „piața muncii” în handbalul românesc. Deși jucătorii aduși au CV-uri mai mult decât decente, unii dintre ei venind de la echipe cu nume importante în handbalul european, temerile erau legate de modul în care ei se vor comporta în condițiile de aici și de felul în care se vor acomoda în România și chiar în Târgu Jiu.
Antrenorul echipei gorjene crede însă că „stranierii” Energiei au trecut cu bine primele teste și chiar reprezintă un model pentru jucătorii autohtoni: „Pregătirea a fost destul de bună până în acest moment. Au reacționat bine atât străinii, cât și jucătorii mai vechi și suntem pe un drum bun pentru că jucători străini vin cu o mentalitate bună, iar jucătorii noștri încearcă să se ridice la nivelul lor. Jucătorii străini au arătat că au valoare și acum trebuie să-i îmbinăm bine pe cei vechi cu cei noi. Momentan e OK, nu avem jucători cu probleme medicale, toată lumea e aptă pentru antrenamente”, a mai spus Andrieș.

Vin amicalele
La circa o lună de la reunire, Energia Târgu Jiu este gata să facă un nou pas în perioada de pregătire, acela al jocurilor de verificare.
În această săptămână, Energia va organiza un turneu la Târgu Jiu, turneu la care au fost invitate trei echipe din Liga Națională: Poli Timișoara, HC Vaslui și CSM București. „Adversarii din meciurile de pregătire sunt puternici, sunt echipe care s-au întărit și care ne vor arăta și nouă unde suntem din punctul de vedere al pregătirii și, cel mai important este ca acum și cei noi să simtă la ce nivel se joacă în România și ce se cere în România”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș despre prima serie de jocuri amicale pe care Energia le va juca în această vară.
Tehnicianul gorjenilor a menționat că echipa sa va da curs la mijlocul lunii unei invitații primite de la cei de la HC Odorhei și mai caută un adversar pentru ultimele reglaje înainte de prima etapă de campionat: „Pe 15 și 16 august vom juca la Odorhei, vom face o dublă cu echipa de acolo. Noi mai încercăm să găsim ceva pentru 20-21 august, să jucăm la Târgu Jiu înaintea startului în campionat, dacă vom reuși să mai găsim ceva pentru atunci, dacă nu, astea rămân”, a mai spus Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here