Minora de la Dăneşti „violată” de imaginaţie, de 1 Aprilie…

453

Casa_violata_14A pus pe jar toată Poliţia Judeţeană pe motiv că ar fi fost violată într-o pădure din apropierea casei, dar, în cele din urmă, a recunoscut că nimeni nu a agresat-o sexual şi că, din contră, totul a fost doar o scorneală a unei adolescente de 16 ani, temătoare că ar fi putut rămâne gravidă după o partidă de amor cu iubitul său.

Cam aşa s-ar putea rezuma incidentul din ultima zi a lunii martie de la Dăneşti, unde o elevă de clasa a opta a anunţat că un individ necunoscut i-ar fi ţinut calea în pădure şi şi-ar fi bătut joc de ea. Oamenii legii s-au mobilizat imediat şi inclusiv a doua zi, pe 1 Aprilie, au periat pădurile din zonă în speranţa că vor da de vreo dovadă care să-i ducă la potenţialul agresor. Câinii lupi aduşi aici nu au adulmecat nimic şi, în plus, ancheta a bătut pasul pe loc, minora contrazicându-se în declaraţii. La sfârşitul săptămânii trecute mama ei a venit la Poliţie şi a mărturisit că, acasă, fiica ei i-a povestit în cele din urmă cum stau lucrurile.

Cu o seară înainte fata avusese relaţii intime cu un băiat din sat, iar a doua zi posibilitatea ca să fi rămas gravidă i-a întunecat mintea, gândurile negre despre cum va trebui să meargă la şcoală cu burta mare nedându-i pace. Pentru a scăpa de problemă, fata a inventat violul, o ambulanţă transportând-o atunci la spitalul judeţean pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Specialiştii de la Medicină Legală au consultat-o şi ei pe minoră, dar nu au observat urme de violenţă, ci doar urme ale unui contact sexual. Pusă în faţa evidenţelor, mai ales că se contrazicea în declaraţii, eleva şi-a mărturisit faptele, poliţiştii fiind acum în situaţia de a închide dosarul de viol, un procuror urmând să decidă dacă minora sau părinţii acesteia vor fi sancţionaţi pentru că au pus organele de anchetă pe drumuri. Oricum, după ce a reclamat presupusul viol, eleva a revenit la şcoală şi s-a comportat normal, în ziua în care i-a alertat pe poliţişti ea plângându-se de dureri de cap, motiv pentru care profesorii o şi învoiseră de la ora 11.00 pentru a pleca mai repede acasă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here