Milosteanu: “Medserv Min a încheiat 2014 pe profit dar nu s-au putut acorda tichete cadou salariaţilor”

231

Anul care tocmai s-a încheiat nu a fost unul fără profit pentru Medserv Min deşi existau voci care spuneau că unitatea nu ar fi avut rezultate sub cei doi directori care au condus-o în 2014. Gheorghe Milosteanu, directorul Medserv Min, susţine, în schimb, că unitatea a finalizat anul 2014 pe plus dar pentru că nu s-au îndeplinit toţi indicatorii de performanţă, salariaţii au fost efectaţi. Asta la venituri, ei neprimind la final de an, tichetele cadou de sărbători. Afectaţi au fost şi cei directori, Milosteanu încasând un salariu mai mic, lunar, în timp ce fostul manager trebuie să restituie o parte din banii astfel primiţi, înapoi societăţii.

Anul 2014 a fost unul acceptabil financiar pentru Medserv Min. O demonstrează profitul de final de an, care, deşi nu a depăşit un miliard de lei vechi, a pus însă societatea pe plus, la acest capitol. Gheorghe Milosteanu, directorul Medserv Min, susţine că, deşi societatea a avut profit, totuşi nu s-au îndeplinit toţi indicatorii, legaţi de productivitatea muncii, salarii şi cheltuieli. Din acest motiv, tichetele cadou de sărbători nu s-au mai acordat celor 138 de salariaţi ai Medserv Min. “Am închis anul 2014 pe profit, din păcate am avut probleme la îndeplinirea unor indicatori fapt care a afectat acordarea tichetelor cadou de sărbători. Dacă se îndeplineau şi aceştia acordam aceste tichete, dar în lipsă am respectat contractul”, a explicat Milosteanu care susţine că şi contractul său de mandat l-a obligat la un salariu mai mic, potrivit performanţelor.

Finanţiştii, cu ochii pe salariul lui Mogoe
Afectat de aceşti indicatori este şi fostul director al Medserv Min, Valentin Mogoe, care va trebui să restituie, societăţii, o parte din salariul încasat întreg, timp de şase luni. Acest lucru a fost stabilit de finanţiştii aflaţi încă în control la Medserv Min. “În raportul de control se stabileşte că fostul director trebuie să restituie o parte din banii încasaţi ca drepturi salariale pe baza contractului de mandat dar, deocamdată, verificarea nu s-a finalizat să pot spune şi suma care trebuie dată înapoi. Dânsul poate însă ataca în instanţă raportul celor de la Finanţe, asta dacă consideră că dânşii nu au dreptate. Noi vom fi însă obligaţi să facem demersuri pentru recuperarea banilor”, a specificat Milosteanu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here