Mieii pentru Paşti, sacrificaţi în trei locaţii autorizate

329

Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au demarat controalele pentru protejarea sănătăţii şi respectarea intereselor cetăţenilor, conform programului de lucru de dinaintea Sărbătorilor Pascale. În săptămâna premergătoare Paştelui, sub lupa inspectorilor vor fi târgurile de sacrificare a mieilor din judeţ.

Verificările echipelor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj se vor axa pe toate produsele alimentare din pieţe şi marile magazine din judeţ.
Şeful DSVSA Gorj a transmis că vor fi atent monitorizate toate punctele din judeţ de sacrificare a mieilor, dar şi că se vor face controale în zona comercializării produselor tradiţionale. “Sacrificarea mieilor se va face în trei spaţii amenajate temporar, ca urmare a solicitării primăriilor, dar numai după verificarea strictă a modului în care administraţiile pieţelor vor amenaja aceste spaţii, cu asigurarea condiţiilor de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară (jupuire şi eviscerare parţială) a mieilor şi iezilor. Dacă va fi aprobată funcţionarea lor, târgurile de animale sau locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor vor fi supravegheate permanent de către medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării acestora. Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor, respectiv Târgu-Jiu, Motru şi Novaci. Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar va fi permisă strict în perioadele 30 martie -15 aprilie2017, între orele 07.00 – 17.00”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here