Membrii Sindicatului „Sănătatea”, pregătiţi de recalificare profesională

168

Marusa sanatateaSindicatul „Sănătatea” Gorj derulează, la nivelul judeţului nostru, un proiect european de recalificare profesională. Primii cursanţi au promovat examenul de finalizare a cursului de operator-calculator introducere şi validare date. Pe data de 3 mai alţi membri ai Sindicatului „Sănătatea” vor fi testaţi în privinţa actualelor cunoştinţe în PC, după care vor începe cursul de operator-calculator introducere şi validare date. Cursurile se desfăşoară la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu.

„Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” este un proiect european câştigat de Sindicatul „Sănătatea” Gorj. Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia sindicatului. Prin proiectul european al Sindicatului „Sănătatea” Gorj se oferă posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii.

Proiect aflat în plină desfăşurare

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj spune că deja prima grupă de cursanţi a finalizat cursul, fiind promovat şi examenul. Săptămâna viitoare noi cursanţi vor susţine o pretestare, după care vor începe cursul de operator-calculator introducere şi validare date. „Primii 20 de cursanţi au promovat examenul organizat la finalizarea cursurilor de operator-calculator introducere şi validare date. Mai avem 42 de persoane care au participat la şedinţa de consiliere în care li s-au prezentat avantajele participării la cursurile din cadrul proiectului şi posibilitatea identificării unui job pe piaţa muncii aflată într-o continuă schimbare. În acest sens, persoanelor care şi-au exprimat dorinţa de a participa la cursurile de operator-calculator introducere şi validare date le vor fi testate cunoştinţele în PC, în data de 3 mai 2012. Cursurile se vor desfăşura la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu, lectori fiind formatorii Centrului de Calcul, specialişti în acest domeniu”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

150 de sindicalişti, recalificaţi profesional

Prin implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare. Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului Sindicatului “Sănătatea” Gorj se adresează tuturor angajaţilor din sistemul sanitar.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here