Medicii recomandă imunizarea, Epidemia de rujeolă ia amploare

470

În România continuă să creeze probleme o boală care în alte state europene a fost eradicată de mult. Alte 370 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numarul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 8.017 cazuri, fiind înregistrate 31 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 în 41 de județe, anunță, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Medicii recomandă imunizarea copiilor.

Tot mai mulţi copii fac rujeolă, epidemia din ţara noastră luând amploare. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.
Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. „Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii. Doza de vaccin ROR (anti rujeolă, rubeolă și oreion), efectuată la copii din grupa de vârstă 9-11 luni, nu se consideră doză valabilă în istoricul vaccinal al copiilor, iar aceștia trebuie obligatoriu să fie vaccinați ulterior cu două doze ROR, conform calendarului național, (respectiv, la vârstele de 12 luni și 5 ani), cu menținerea unui interval minim de 28 zile între dozele de RRO”, spune Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pentru a asigura o bună protecție copiilor, specialiștii în sănătate publică recomandă imunizarea.

Mii de cazuri, confirmate
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 14.07.2017 este 8017. Au fost înregistrate 31 de decese, astfel: 8 în județul Timiș, 6 în județul Arad, 6 în județul Dolj, 3 în județul Caraș Severin, 1 în județul Bihor, 1 în județul Cluj, 1 în județul Călărași, 1 în județul Satu Mare, 1 în județul Vaslui, 1 în județul Galati, 1 în județul Mureș și 1 în București. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here