Mazilu şi Troacă, “groparii” luaţi în vizor de Garda de Mediu Gorj

366

Suspiciuni privind ascunderea gunoaielor localităţii planează asupra edililor din Târgu-Cărbuneşti şi Padeş, Mihai Mazilu şi Mihăiţă Troacă, ambii fiind luaţi în vizor de comisarii Gărzii de Mediu Gorj care îi bănuiesc de cultivarea unor gropi de deşeuri, necontrolate în razele administrative de care răspund. Primăriile în cauză, dar şi alte zeci, sunt verificate acum de Garda de Mediu pentru ascunderea gunoaielor, cu atât mai mult cu cât numeroase instituţii publice de acest tip din Gorj au încheiat diverse contracte cu firme de salubrizare din alte judeţe ale căror trasee spre spaţiile de depozitare sunt necunoscute.

Picture 056Gardiştii au depistat deja mai multe nereguli, pe această linie, la primăriile controlate, pentru care s-au dispus diverse măsuri sancţionatorii. Controalele au la bază numeroase sesizări ale cetăţenilor din judeţ care reclamă existenţa unor gropi de gunoi necontrolate. Cele mai multe sesizări sunt legate de gropi de gunoi ilegale în special la Târgu-Cărbuneşti şi Padeş. “În judeţ au apărut fel de fel de operatori de salubrizare care nu ştim unde duc gunoaiele. Planează un mare semn de întrebare asupra acelor primării care încheie contracte cu aceşti operatori, deoarece le pierdem urma şi nu ştim unde ajung gunoaiele, ajungem apoi în situaţia ca deşeurile să fie îngropate sau abandonate. Au fost ceva informaţii legate de existenţa unor depozite necontrolate în zona Târgu-Cărbuneşti, parţial confirmate şi în zona Padeş mai sunt ceva probleme”, a spus Gheorghe Sanda, comisar-şef Garda de Mediu.
De altfel, Gorjeanul a sesizat existenţa unor nereguli de acest timp în cele două localităţi conduse de edilii Mazilu şi Troacă, dar primarii nu au mişcat un deget să le remedieze.

troaca primar pades10.000 de lei amendă pentru Primăria Aninoasa
Deja comisarii de mediu au sancţionat Primăria Aninoasa cu 10.000 de lei pentru că la nivelul localităţii nu a fost constituit un sistem de colectare a deşeurilor de la populaţie. Controlul Gărzii de Mediu Gorj la primăriile din judeţ se va finaliza în luna mai.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here