Măşti din plante pentru combaterea pistruilor

878

1338725968_5a816a6240_oPentru a estompa petele de pe piele şi în special a pistruilor, natura îţi vine în ajutor cu diferite leacuri. Important este să nu abandonezi şi să urmezi aceste tratamente cosmetice, chiar la tine acasă. Nu excludeţi tratamentele anti-pistrui cu laser.

Încearcă măşti cosmetice pe bază de pătrunjel, suc de lămâie, coacăze şi portocale, ca fiind un remediu contra pistruilor. În crema de faţă puneţi sucul de pătrunjel cu cel de coacăze, lămâie şi portocale şi aplicaţi această cremă de 3, 4 ori pe săptămână, înainte de culcare.
Tot ca tratamente contra pistruilor puteţi folosi şi loţiunile obţinute din lapte dulce şi castravete. Peste bucăţelele tăiate mărunt de castravete puneţi lapte dulce, nefiert, lăsaţi câteva ore pt macerare după care laptele se va arunca. Peste castravetele rămas se pune puţină cremă de faţă.
O altă mască eficientă pentru eliminarea pistruilor este şi cea pe bază de ceapă şi oţet. Se toacă mărunt o ceapă şi se amestecă cu 3 linguri de oţet. Loţiunea rezultată se păstrează la frigider.
Dacă preferaţi lămâia, puteţi să folosiţi un amestec din zeamă de lămâie cu drojdie de bere şi tărâţe de grîu. Compoziţia obţinută se aplică pe zonele cu pistrui de câteva ori pe zi.
Ceaiul din flori de păpădie este de asemenea indicat îngrijirii zonelor cu pistrui. Se fierbe o cană de apă, la care se daugă trei linguri de flori de păpădie şi se aplică compoziţia puţin călduţă pe zonele cu pistrui şi pete de două, trei ori pe zi.
Sfaturi Info-ghid:
Nu trebuie să exageraţi cu folosirea tratamentelor contra pistruilor, deoarece pot avea şi consecinţe neplăcute. Pentru obţinerea efectelor dorite trebuie să le folosiţi pe o perioadă cât mai lungă, nicidecum folosite într-o zi de foarte multe ori.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here