Măruţă: “Nu am avut nicio reacţie de la managerii spitalelor”

317

Liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj, Ion Măruţă, să transmis, săptămâna trecută, o serie de informări managerilor de spitale, anexând şi o adresă a Ministerului Sănătăţii referitoare la acordarea tichetelor de masă în anul 2015. Deşi aştepta să fie contactat şi să poarte discuţii cu directorii unităţilor sanitare, Măruţă spune că nu a avut nicio reacţie din partea acestora.

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj pregăteşte 300 de acţiuni în instanţă pentru membrii de sindicat pe care îi reprezintă. Înainte de a lua această decizie, el a transmis adrese unităţilor sanitare, cerând acordarea tichetelor de masă. Din păcate, problema nu s-a rezolvat, singura speranţă a salariaţilor fiind instanţa. „Nu am avut nicio reacţie din partea managerilor de spitale. Ne vom adresa instanţei de judecată”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Remember!
Potrivit art. 23 şi  art. 41 indice 1 alin (1) şi (2)  din OUG 115/2004 cu modificările şi completările ulterioare „personalul încadrat în unităţile sanitare publice beneficiază lunar  de maximum 20 de  tichete de masă”. Prin urmare, acordarea acestora nu poate constitui obiectul unei negocieri individuale sau colective privind renunţarea totală sau parţială la acest drept. „Având în vedere adresa Ministerului Sănătăţii nr. 12104/23.02.2015, anexată în xerocopie, referitoare la acordarea tichetelor de masă în anul 2015, am informat managerii că acordarea tichetelor de masă reprezintă o obligaţie izvorâtă din cadrul contractului individual de muncă, fiind un drept de personal şi nu o opţiune a angajatorului”, confirmă Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Potrivit lui Ion Măruţă, la patru spitale din judeţul nostru nu se acordă tichete de masă.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Asteptam sa vedem cite actiuni v-a face la Rovinari,pentru ca liderul de acolo este partenerul de afaceri al managerului. La inceputul anului cind s-a hotarit sa nu se mai acorde tichete de masa SOLIDARITATEA a fost de acord cu managerul,cind salariatii de la spital au protestat pt acest lucru nimeni nu a spus nimic in presa si deasemenea liderul Acestui Mare Sindicalist MARUTA a dat bir cu fugitii ca nu cumva sa-l supere pa domnul politist (MANAGER) TALABA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here