Mărţişoare din lut, realizate de către micuţii de la Centrul pentru Copii “Sfântul Vasile cel Mare”

162

Mărţişoarele, realizate de către micuţii de la Centrul pentru Copii „Sfântul Vasile cel Mare”, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, vor fi expuse în aceste zile în centru municipiului până în data de 8 martie. Banii obţinuţi din vânzarea creaţiilor celor mici vor fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor specifice activităţilor educative ale centrului.

Micuţii de la Centrul pentru Copii “Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu-Jiu, au dat startul campaniei sociale “Mărţisorul”, ce se desfăşoară în perioada 1 – 8 martie. În cadrul campaniei, cei 50 de copii din Târgu-Jiu, aflaţi în grija Asociaţiei Vasiliada, au realizat mărţişoare din lut şi prin metoda Quilling, fiind ajutaţi de studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, filiala Târgu-Jiu.
Mărţişoarele realizate sunt expuse până în ziua de 8 Martie în centrul municipiului Târgu-Jiu, fondurile obţinute fiind folosite pentru achiziţionarea materialelor specifice activităţilor educative ale Centrului “Sfântul Vasile cel Mare.
“În fiecare an desfăşurăm astfel de campanii în perioada sărbătorii de Mărţişor şi reuşim astfel să aducem în sufletele copiilor bucuria prilejuită de semnificaţia acestor momente deosebite. Copiii au participat zi de zi la activităţile recreative şi educaţionale din cadrul orelor de art – terapie unde, sub îndrumarea echipei de pedagogi, au creat modele deosebite de mărţişoare şi alte obiecte decorative. Toate aceste activităţi le sunt de mare folos, având un rol important în dezvoltarea personală şi emoţională însă, în aceeaşi măsură, această campanie este modul nostru de a marca o zi specială de sărbătoare care vesteşte sosirea primăverii”, a precizat părintele Ciprian Sârbu, coordonatorul Centrului pentru Copii “Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu-Jiu.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here