Mare sărbătoare la Padeș pe 21 mai! Se resfințește Troița Împăraţilor ,,Constantin și Elena”

1489

Anul trecut, troița ridicată cu sprijinul a doi cetățeni ai comunei Padeș, Cosmin Morega și Costel Pora, a fost sfințită chiar în ziua de Sf. Constantin și Elena, eveniment la care au participat peste 500 de persoane, un sobor de preoți, urmat de un spectacol și o agapă creștinească. Atunci cei care au suportat costurile acestei investiții au solicitat autorităților locale să preia evenimentul ca o sărbătoare a localității și să o includă în agenda culturală a comunei. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, dar manifestarea continuă și în acest an.

Cei doi vor să ducă mai departe această promisiune astfel că, în data de 21 mai, începând cu ora 12.00, padeșenii sunt așteptați să participe la slujba religioasă, la agapa creștinească, cât și la hora satului unde va cânta Luche de la Lupeni, acompaniat de Frații Potlogea. Invitat special va fi Roberta Crintea, în program fiind prinse și alte surprize pentru participanți.
,,Este regretabil că acest eveniment nu a fost cuprins în agenda culturală a comunei Padeș, având în vedere că nici până la această dată, în comună, nu există un cămin cultural funcțional și nici vreo altă festivitate desfășurată în comună, aceasta putând fi un prilej de a demonstra cetățenilor din satul Padeș că și ei fac parte din această comunitate și trebuie respectați la fel ca și ceilalți cetățeni din celelalte sate. Alături de prietenul meu, Costel Pora, țin să le mulțumesc tuturor celor care au ținut să participe și să ne sprijine pentru realizarea acestui eveniment la care invităm toți cetățenii comunei și sper ca și în acest an să fie o reușită, ocazie cu care responsabilii localității să se gândească mai bine, iar pentru anul viitor să se gândească și să o includă în agenda culturală a comunei”, a declarat Cosmin Morega, cetățean al comunei Padeș, și viceprimar al municipiului Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here