Manţog şi Cosmin Popescu, de mână la tribunal

311

mantog 1În 28 martie, infractorul şi favorizatorul vor ajunge în faţa judecătorilor. Infractorul, denumit aşa chiar de către procurori în rechizitoriu, respectiv Ionel Manţog şi favorizatorul, deputatul Cosmin Popescu, vor lua drumul tribunalelor, însă în locaţii diferite.

Până de curând conducători ai “oştilor” democrat-liberale din Gorj, Ionel Manţog şi Cosmin Popescu, ambii şefi ai organizaţiei PD-L din judeţ vor afla în ziua de 28 martie sentinţele în dosarele de corupţie.

Manţog va lua drumul Sibiului, unde magistraţii Tribunalului îi vor comunica decizia în privinţa faptelor sale de corupţie. În urmă cu două săptămâni, judecătorii sibieni hotărând amânarea IMG_1390pronunţării pentru această dată. Procurorii l-au acuzat în acest dosar de mai multe fapte de corupţie cu ajutorul cărora şi-a construit o vilă într-un cartier de lux din Târgu-Jiu, din banii Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia.

Favorizatorul, condamnat înaintea infractorului

Într-o altă parte a ţării, la Bucureşti, tot în 28 martie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îi vor judeca pe deputatul Cosmin Popescu pentru favorizarea infractorului. În acest caz, cauza se judecă în recurs, după ce deputatul a primit deja sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare. Acuzaţiile în acest caz sunt de favorizare a infractorului, procurorii explicând în rechizitoriu că infractorul este Ionel Manţog, pe care Cosmin Popescu l-ar fi ajutat cu un raport întocmit în fals în numele Ministerului Economiei şi Comerţului, unde în 2006 Popescu era secretar de stat. Actele întocmite de Popescu ar fi fost menite să-l ajute pe Manţog să scape de acuzaţiile de corupţie pentru care se judecă.

Astfel, ziua de 28 martie poate fi pentru infractor şi favorizator fatidică sau benefică.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here