Mâncare de vinete

12
Ingrediente:
• cinci vinete; • trei ardei graşi; • patru cepe; • doi morcovi; • o rădăcină de pătrunjel; • două roşii; • o căpăţână de usturoi; • o ceaşcă cu ulei; • două linguri de bulion; • două legături de pătrunjel verde; • sare după preferinţă; • apă.

Mod de preparare:

Alegeţi vinete potrivite ca mărime, curăţaţi-le de coajă, tăia-ţi-le rondele, presăraţi-le cu puţină sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită. Între timp mărunţiţi ceapa, morcovul şi pătrunjelul. Ceapa trebuie călită în ulei până devine lucioasă, după care se adaugă pătrunjelul şi morcovul mărunţite şi se căleşte în continuare. Stoarceţi vinetele de zeamă rămasă după scurs şi prăjiţi-le în ulei. Puneţi într-o cratiţă pe rând, câte un rând de vinete şi unul de legumele călite şi usturoi feliat până rămâne deasupra un ultim strat cu legume călite peste care adăugaţi roşiile feliate. Diluaţi cu bulion, cu apă, săraţi după gust şi adăugaţi pătrunjelul mărunţit, amestecaţi până la omogenizare şi turnaţi peste legume. La nevoie se completează cu apa astfel încat legumele să fie acoperite în totalitate. Mâncarea de vinete trebuie să stea la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Aceasta poate fi servită şi caldă şi rece (eventual împreună cu mujdei de usturoi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here