Managerul Capotă, mesaj insultător la adresa unui jurnalist: ,,Știu de cine ești plătit!”. Concurs cu final așteptat, la SJU: medicul Dănilă a câștigat postul de la Urologie!

3508

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, iritat la maximum, în urma dezvăluirilor Gorjeanul cu privire la o vizită anunțată a ministrului Sănătății la Secția de Psihiatrie a unității medicale, a reacționat ca un șef de colhoz, gata să sară la bătaie: i-a trimis un mesaj insultător redactorului, în care, pe un ton aproape mafiot, scrie că ,,ești prost informat”, ,,ai devenit ridicol”, ,,o să ripostez” și ,,știu de cine ești plătit”. În același context, Gigel Capotă a postat pe Facebook un așa zis drept la replică, agramat, pe care urmează să-l remită cotidianului Gorjeanul, și care nu respectă principiul esențial al dreptului la replică, acela de a se referi numai la elementele contestate și să fie exprimate în limitele decenței, în termeni sobri, fără să conțină amenințări, aprecieri sau comentarii marginale.Informațiile Gorjeanul s-au adeverit: medicul Dănilă a câștigat concursul la Urologie, încă din momentul în care s-a înscris pentru ocuparea postului.

Încă un concurs ,,corect”, la SJU!
Gorjeanul aducea în atenția opiniei publice, săptămâna trecută, controversele pe tema concursurilor aranjate din SJU Târgu-Jiu, în care câștigătorii acestora se știau cu mult timp înainte de susținerea examenelor. Printre altele, erau amintite cazurile intens mediatizate ale asistentei Alice Diaconescu și al medicului specialist chirurgie plastică și reparatorie, Marius Daniel Trancă.
Un alt concurs asupra corectitudinii căruia planau suspiciuni era cel pentru ocuparea postului de medic rezident la Secția Urologie, iar câștigătorul acestuia, la bursa speculațiilor, era Daniel Alexandru Dănilă. Validarea dosarelor a fost publicată pe data de 3 iulie a.c., iar concursul a avut loc la finele săptămânii, vineri, 23 august. Pentru postul de la Urologie s-au înscris trei medici rezidenți, iar zvonurile s-au confirmat și de această dată: Daniel Alexandru Dănilă este câștigătorul concursului. Dacă în Gorj ar exista organe judiciare, conducerea SJU și comisia de concurs ar trebui să fie deja la audieri, dar cum nu există nici Parchet și nici Poliție, totul rămâne la stadiul de coincidență.

Reacție de tip mafiot…
… a managerului SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, după ce, mass-media locale au publicat informația că va fi schimbat din funcție, până la finele acestei luni, pe baza constatărilor Corpului de Control al ministrului Sănătății și în urma evaluării activității de către președintele Consiliului Județean Gorj: l-a insultat pe jurnalistul Claudiu Matei, într-un mesaj, trimis pe telefonul personal. ,,Știu de cine ești plătit” și ,,o să ripostez”, i-a scris Capotă, printre altele.
Mai mult, Capotă a găsit de cuviință să publice, pe Facebook, un așa zis drept la replică, înainte de a-l trimite cotidianului Gorjeanul, în care, principalul său scop nu este acela de a combate, argumentativ, fiecare afirmație considerată neadevărată ori criticile nefondate, ci de a ataca autorul articolului. Trecând peste textul agramat, care conține termeni improprii, (,,desconsiderând regulile esențiale…”?!), Gigel Capotă consideră că afirmațiile din articolul pe care-l puteți reciti AICI (https://gorjeanul.ro/ministrul-sanatatii-sorina-pintea-vrea-sa-viziteze-psihiatria-de-la-sju-in-care-s-au-filmat-scene-erotice-capota-e-tot-manager-fiica-tot-registrator-medical-iar-dosarul-penal-e-dat-uitarii/) sunt ,,un atac murdar la conducerea și prestigiul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”, iar prezentarea acestora denotă ,,lipsă de profesionalism”?!. ,,Profesioniștii” care-i răspund la aport lui Capotă, trebuie să știe, pe viitor, că stilul dreptului la replică trebuie să fie sobru, fără „asperităţi” de limbaj sub forma invectivelor, evitându-se tonul vindicativ, acuzator, victimizat ori superior-ironic faţă de susţinerile articolului de presă avut în vedere și nu trebuie să se constituie într-un atac îndreptat împotriva autorului articolului sau a instituţiei de presă care l-a difuzat.
George Constantin

2 COMENTARII

  1. Alte poze cu Capota nu aveti? Ca pare cam matrafoxat in toate si el, stiu sigur, an si dovezi verbale, nu gusta, nu trage pe nas si nici in vena nu baga. Poate ca l-ati pozat tare obosit, ca munca te oboseste? Sau e cu intentie! Va rog, alte poze, ca m-am plictist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here