Mai puţine viroze şi pneumonii

99

Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână a scăzut faţă de cele din săptămâna anterioară. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, această situaţie se explică şi prin faptul că, fiind vacanţă, copiii nu au frecventat colectivităţile şi, astfel, îmbolnăvirile au scăzut.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru, s-au înregistrat 339 cazuri de viroze şi 219 de pneumonie. Cele mai multe cazuri de viroze s-au înregistrat în rândul copiilor. „Pe categorii de vârstă, cazurile de viroze înregistrate în rândul copiilor se prezintă astfel: 0-1 an, 40 îmbolnăviri şi 12 internări; 2-4 ani – 63 cazuri, din care 18 au necesitat internare; la 5-14 ani au fost 96 cazuri şi 17 internări”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţie de Sănătate Publică Gorj.

Recomandările specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here