Mai mulţi bani pentru Regia Naţională a Pădurilor

505
paduriBugetul anual al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva se măreşte cu peste doua milioane de lei, în urma renunţării la cele 42 de fonduri de vânătoare, recent preluate de Ministerul Agriculturii.
Directorul în cadrul Romsilva, Gheorghe Mohanu, susţine că în fiecare an, pentru un fond de vânătoare gestionat, Romsilva cheltuia în medie circa 100.000 de lei.

„Sunt bani pe care îi dăm pe hrana suplimentară a vânatului, pentru că în habitatul natural nu o găseşte în totalitate şi pe salarii, fiindcă pentru fiecare fond de vânătoare legea ne impune să avem cel puţin un salariat care să aibă sarcini exclusive pentru acest fond de vânătoare. La acestea, daca adăugăm cheltuielile cu chiria, cu tarifele de gestionare, pentru întreţinerea şi paza vânatului, se ajunge la un miliard de lei vechi”, a declarat Mohanu.
Acesta a explicat ca, la un fond de vânătoare cu cotă mică de recoltare, suma de 100.000 de lei înseamnă pierdere pentru Romsilva.
“La un fond de vânătoare de pe care nu recoltezi nimic sau unde cota de vânătoare este foarte mică, miliardul acela înseamnă pierdere. Singurele fonduri care pot cât de cât să nu ne ducă la aceste pierderi sunt cele unde am recolta la specii de vânat mare, urs sau cerb”, a mai spus directorul în cadrul Romsilva.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here