Magia zăpezii, la Clubul Montan White Wolf

404

Pentru a cincea iarnă consecutiv, locuitorii Băii de Fier au posibilitatea de a se bucura de magia zăpezii. Nu este vorba despre amenajările permanente de la Rânca, ci de cele realizate sezonier la poalele Parângului, de către reprezentanţii Clubului Montan White Wolf.

Ca în fiecare iarnă, membrii Montan Club White Wolf amenajează la punctul de ieşire din Peştera Muierilor o zonă de desăşurare a activităţilor specifice sezonului alb. Dacă până anul acesta se amenajau două pârtii – pentru schi şi sanie – acum s-a trecut la o fază superioară.  Drumul inaccesibil spre Rânca pentru mulţi dintrei cei ce iubesc iarna şi sporturile specifice, criza financiară şi de timp, nivelul de pregătire şi aşa mai departe au fost tot atâtea motive DSC_3407pentru creşterea numărului de participanţi la activităţile sportive şi de agrement desfăşurate în nordul localităţii Baia de Fier. „În baza parteneriatului dintre Montan Club White Wolf şi Primăria Baia de Fier, iarna aceasta am amenajat şi întreţinut: două pârtii de schi (100 metri -începători şi 300 metri – avansaţi), o pârtie de schi cu minitrambulină pentru sărituri, o pârtie pentru săniuţe/boburi/tubinguri. Acestea deservesc, locuitorii şi turistii aflaţi în zonă, atât timp cât temperatura o va permite”, a explicat Dan Chiriac, preşedintele Clubului White Wolf Baia de Fier.
DSC_3962Spre bucuria organizatorilor, prezenţa amatorilor de mişcare în microclimatul locului se manifestă constant între orele 10 – 22, amenajările beneficiind şi de iluminare nocturnă. „Se speră ca iarna viitoare, în funcţie de oportunităţi, zona să fie sistematizată pe sezonul rece şi să fie deservită de o instalaţie baby-schi, astfel încât accesul pe pârtii să fie mult uşurat. Rămâne de văzut dacă şi Mama Natură îşi va aduce aportul pentru mişcare!”, a conchis Gabriel Dan Chiriac, preşedinte White Wolf Club.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here