Magazinele pentru animale, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

190

P1050948La sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat peste 60 de controale în localităţile Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Bumbeşti-Jiu, Motru, Rovinari, Aninoasa, Bărbăteşti, Crasna, Cătunele, Bengeşti, Câlnic, Teleşti, Vladimir, Fărcăşeşti, Scoarţa.

Astfel, s-au verificat 27 de brutării, două unităţi de morărit, trei centre de colectare a laptelui, o unitate de ambalare a produselor alimentare, 19 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, trei supermarket-uri, şapte pet-shop-uri, precum şi două unităţi şcolare pentru verificarea condiţiilor de păstrare şi distribuire a produselor lapte-corn din judeţ.

În urma acestor controale, oamenii legii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.700 de lei, precum şi două avertismente.

Aceste sancţiuni au fost aplicate în patru unităţi de tip pet-shop din municipiul Târgu-Jiu pentru lipsa aprobării sanitar-veterinare a activităţii şi a lipsei carnetelor de sănătate a animalelor de companie, unui producător particular din Novaci pentru efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar şi neigienizat.

Şi doi proprietari de mijloace de transport care rulau în zona comunei Scoarţa, au fost amendaţi de inspectorii sanitar-veterinari gorjeni pentru efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar şi neigienizat.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here