Luptător SAS, de la IPJ Gorj, din nou pe podium, la Campionatul Național de Unifight al MAI

1840

Paul Feroiu, luptător din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, a urcat din nou pe podium, de această dată la Campionatul Național de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, desfășurat în perioada 16-19 aprilie, în localitatea Buziaș, din județul Timiș. Agentul șef principal a ocupat locul 3, la categoria 95 de kilograme, fiind singurul participant din județul Gorj.

“Întâi trebuie să treci o pistă militară: un labirint, un panou al pompierilor de trei metri, o punte a suspinelor, după care mergi în brațe pe o scară suspendată, intri într-un tunel, ieși din tunel, arunci cu cuțitul, trebuie să-l înfigi, după care trebuie să tragi cu pistolul într-o țintă, ulterior urci pe o plasă pescărească zece metri, după care te dai jos în brațe, nu ai voie altfel și se oprește cronometrul când atingi salteaua. Ai un minut de pauză, după care te bați două reprize a trei minute judo cu adversarul care face și el, în paralel, pista. Sunt două piste identice, se face contracronometru. Dacă nu reușești să faci pista, te descalifică. Este a 13-a oară când particip la campionatul național, am luat premii și la Judo, și la Unifight, și la tir. Am luat și locul 1, și 2, și 3. În toamnă am luat locul 1 la Judo, acum 3. Mă așteptam să urc mai sus, dar țin cont că am 46 de ani, iar cel de pe locul 1 are până în 30 de ani. M-am pregatit șapte luni, de la ultimul concurs din octombrie, de la Vaslui, la Judo. M-am pregătit în poligon și în baza de la jandarmi, care corespunde 90 la sută din ce facem la concurs. Singur m-am pregătit. Urmează concursul de luna viitoare, de la Târgu-Mureș, la tir, Inspectoratul de Poliție Gorj va merge cu o echipă formată din trei băieți și două fete”, a declarat Paul Feroiu, pentru Gorjeanul.
Acesta este comandant de grupă la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Paul sustine că are toată susținerea conducerii IPJ Gorj pentru a participa la competiții.
“Secretul este munca și înțelegerea celorlalți, din echipă, din inspectorat, din familie. Cel mai mare beneficiu este că mă ține tot timpul pregătit în meseria pe care o fac, plus că mă ajută la pregătirea celorlalți colegi. Cel mai mare câștig este sănătatea. Eu sper să particip la concursuri și după 50 de ani. În 2010 chiar m-am calificat la mondiale. Sper să mă mai calific la concursuri internaționale și apoi am dreptul și la cele de veterani. În ultimii zece ani am fost la concursuri internaționale, am fost în primii 10. E mai greu acolo, îți trebuie alimentație”, a mai declarat Paul Feroiu. Bărbatul din Târgu-Jiu lucrează la IPJ Gorj de șapte ani, după ce și-a desfășurat activitatea la Jandarmerie, timp de șase ani.
În total, la competiție au participat peste 50 de sportivi din cadrul inspectoratelor de poliție din țară.
În luna octombrie a anului trecut, Paul Feroiu a ocupat locul I la categoria 45 de ani, 90 de kilograme, la individual și locul I cu echipa IGPR, la etapa finală a Campionatului de judo al MAI, de la Vaslui, la care s-au înscris peste 60 de sportivi.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here