Lucrările la “Municipal” vor demara în 2015

252

Stadionul „Municipal” din Târgu Jiu va îmbrăca haine noi, acest lucru este sigur, însă suporterii echipei gorjene nu se vor bucura prea curând de noile facilități, autoritățile anunțând că abia din primăvară ar putea demara lucrările.

Chiar dacă aproape an de an stadionului târgujian i-au fost aduse mici îmbunătățiri, acestea au ținut mai mult de toaletarea sa, structura fiind în mare parte cea de la construirea sa, din anii 60. Cele mai importante lucrări de până acum au fost supraînălțările tribunelor I și II din anul promovării în primul eșalon, precum și schimbarea suprafeței de joc, lucru pentru care trebuie să-i mulțumim și acum fostului antrenor, Petre Grigoraș, cel care a insistat pentru acest lucru și a luat decizia de a juca la Severin chiar și într-o perioadă în care echipa lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Proiect nou, stadion acoperit
Pentru a demara lucrările, Primăria are nevoie de un proiect pe care să-l înmâneze celor de la Compania Națională de Investiții, cea care se va ocupa de punerea în practică a ceea ce se dorește la Târgu Jiu: “Stadionul se află în programul Companiei Naţionale de Investiţii, atât stadionul, ca modernizare şi mărire de capacitate, cât şi Sala Sporturilor. Suntem la nivelul studiului de fezabilitate. Se insistă foarte mult ca în această toamnă să fie gata toate aprobările pentru a începe pregătirile pentru atacarea lucrărilor. Va fi o lucrare cu un volum foarte mare de muncă, sperăm ca în primăvara viitoare să înceapă lucrările. Trebuie ca în toamnă să avem toate aprobările luate. Vom vedea pe parcurs, cum ne vom descurca cu proiectul. Primăria se va ocupa de proiect, va angaja o firmă pentru a face proiectul, dar întâi trebuie finalizat studiul de fezabilitate, apoi urmează proiectul. Trebuie să mai avem şi o discuţie cu Carmen Tocală pentru a vedea cum va fi inclus în acest program tot Complexul Sportiv Municipal. E clar, se va face! Asta este important!”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

15.000 de locuri – stadionul, 1.500 pentru sală
Deși încă nu există un proiect, ci doar idei, cel mai probabil cele mai importante lucrări vor avea loc în zona actualei tribune a II-a. Aceasta ar urma să dispară lăsând locul unei construcții ce va include tribuna oficială, loje, vestiare, magazin de prezentare şi probabil și sediul clubului. La fel de probabilă este și extinderea ulterioară a lucrărilor spre peluze. Dacă toate acestea sunt în acest moment doar supoziții, susținute însă de idei pe care autoritățile și oamenii din conducerea Pandurilor le au cu privire la viitorul proiect, în mod cert stadionul va avea o capacitate mai mare și va exista un număr mare de locuri acoperite: “Vom face toate pregătirile, capacitatea stadionului va ajunge la 15.000 de locuri, stadionul urmând să fie şi acoperit. Am înţeles că este şi în dosarul de licenţiere o cerinţă ca un anumit număr de locuri să fie acoperite. La acoperirea stadionului nu ştiu practic pe ce model vom merge. Vom merge pe modelul Clujului, pe modelul Ploieştiului, dar sigur acum nu ştiu”, a mai spus Florin Cârciumaru.

Sală pentru competiții europene
Echipa de handbal a Energiei are planuri mari, președintele Andrei Maioreanu dorind să ajungă măcar la nivelul unei lupte de la egal la egal pentru titlu, iar acest lucru implică și o sală care să susțină ambițiile ce trec de limita granițelor, adică prezența în competițiile europene. Primarul Florin Cârciumaru spune că Energia va avea în viitorul apropiat o sală mai încăpătoare, în care se vor putea juca meciuri în competiții internaționale: “Vom face şi extinderea tribunelor la Sala Sporturilor. Se va mări capacitatea până la 1.500 de locuri. Cred că până la urmă se va face o tribună deasupra vestiarelor, vrem să facem o Sală a Sporturilor omologabilă pentru întreceri europene”, a mai spus edilul târgujian.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here