Lucrări terminate pentru centrul municipiului

138

modernizare centruModernizarea şi reabilitarea municipiului Târgu-Jiu a luat final în urmă cu scurt timp. Lucrările s-au încheiat la timp, conform contractului, urmând a se mai face mici intervenţii legate de vegetaţie şi punerea în funcţiune a fântânilor arteziene.

Lucrările de modernizare ale centrului municipiului au început la mijlocul lunii martie 2008, iar anul 2010 a fost al treilea an de lucrări, dar şi ultimul, deoarece, conform autorităţilor locale, acestea s-au încheiat la timp şi în grafic. „În această perioadă, lucrările de anvergură trebuiau să fie încheiate astfel că nu s-a întârziat cu nimic. Avem termen până la 31 martie 2011 să putem declara încheiată această investiţie care se va definitiva cu plantarea de material dendrologic, punerea în funcţiune a fântânilor arteziene şi montarea de băncuţe şi cişmele stradale”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Acesta a spus că, în total, s-au cheltuit circa 167 de miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA, intervenţiile nefiind făcute atât la suprafaţă, ci şi subterane prin înlocuirea reţelelor de utilităţi, precum cele de alimentare cu apă, cu gaze şi cele de canalizare. Proiectul a fost realizat de arhitectul Dumitru Florescu, iar zona care a fost înfrumuseţată este cea situată între Primăria Târgu-Jiu şi sensul giratoriu din centrul municipiului, din zona centrului comercial „Parâng”. Lucrările de modernizare au fost executate de holdingul format între firmele SC Polaris M Holding SA Constanţa şi SC Urban SA Râmnicu-Vâlcea.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here