Listele cu elevii admiși la școlile profesionale, afișate luni

225

Absolvenții de gimnaziu, care au depus cereri de înscriere în învățământul profesional cu durata de 3 ani, vor afla, luni, dacă au fost sau nu admiși.

Potrivit calendarului de admitere în învățământul profesional, luni, 11 iulie 2016, va avea loc validarea de către comisia de admitere a listei candidaților declarați admiși și afișarea acesteia la sediul unităților de învățământ. Afișarea rezultatelor va fi însoțită de precizări privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea fișelor de înscriere de către candidații respinși. Luni și marți, candidații declarați respinși și cei care doresc să renunțe la înscrierea în învățământul profesional pentru a se înscrie la liceu își pot ridica fișele de înscriere de la sediul unităților de învățământ. Candidații respinși la etapa I de admitere în învățământul profesional se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional sau la etapa I de admitere în liceu. Și candidații declarați admiși, care doresc să renunțe la înscrierea în învățământul profesional, pot participa la prima etapă de admitere în liceu. În ambele cazuri, candidaților le va fi eliberată, la cerere, de către unitățile de învățământ gimnazial la care aceștia au absolvit clasa a VIII-a, fișa de înscriere la etapa I de admitere în liceu numai pe baza predării fișei de înscriere la învățământul profesional.

Dosarele de înscriere, depuse până pe 15 iulie
Candidații care nu s-au răzgândit au termen până pe 15 iulie să depună la unitățile școlare la care au fost admiși dosarele de înscriere. Aceste dosare trebuie să conțină mai multe documente: certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate, foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale de absolvire), copie și original, și fișa medicală. Pe 18 iulie, la sediul unităților de învățământ profesional, va fi afișată lista candidaților înmatriculați și lista cu locurile rămase libere. Prima etapă de admitere în învățământul profesional se va încheia, oficial, pe 20 iulie, cu afişarea în toate unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere. Aceasta va fi organizată în perioada 16 – 31 august. O a treia etapă este programată în perioada 1 – 7 septembrie. Reamintim că, pot opta pentru înscrierea în învăţământul profesional elevii care promovează clasa a VIII-a în anul curent, absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare anului școlar în curs, dar și elevii din învăţământul special care finalizează învăţământul secundar inferior, cu respectarea reglementărilor în vigoare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here