Lista cu noii inspectori de la IȘJ Gorj, pe masa ministrului Educației! Anisie urmează să dea galben

10347

O listă cu echipa nouă de inspectori școlari de la Gorj a fost trimisă Ministerului Educației, confirmă inspectorul școlar general, Maria Cochină. Lista va urma să fie avizată de ministru, iar cel târziu săptămâna viitoare noii inspectori să fie instalați pe funcții. O mare parte dintre actualii inspectori vor fi schimbați din scaune, iar doi și-au dat deja demisia. Cochină a declarat că își dorește o echipă eficientă și nu poate spune că nu a colaborat cu actuala. A explicat însă că există colegi care vor promovări pe funcții, lucru normal, cu mențiunea că cei care vor fi schimbați vor reveni pe fostele posturi, la catedră.

Situația specială impusă de COVID-19 a determinat întârzierea evaluării actualilor inspectori, dar Maria Cochină a spus că a reușit să-și facă însă o părere. ,,Schimbările se fac în condițiile în care vrei o echipă cu care poți colabora. O echipă mai eficientă. Sunt situații în care și unii colegi își doresc o funcție de conducere. Să nu uităm că inspectorii sunt detașați pe funcții, detașări care pot înceta”, a explicat, elegant, viitoarele schimbări de la IȘJ, inspectorul general școlar.Maria Cochină susține că a discutat cu viitorii inspectori, dar și cu actualii, încercând să-și facă o părere proprie legat de profesionalismul lor și nu s-a luat după zvonuri. Lucrurile au fost încetinite de starea de urgență, când în inspectorat s-a lucrat cu ușile închise, motiv pentru care, explică inspectorul general școlar, era imposibil să se ia o decizie legată de schimbarea echipei.
,,Sunt liste, în fine, este impropriu spus liste, se face mai exact un proces de selecție, numele urmând să fie aprobate de minister. Există propuneri de schimbare a actualei echipe, dar ministrul a rămas să analizeze. În acest moment, două colege, inspectoare, au decis singure că trebuie să plece din IȘJ, dar, vă spun că a fost propria decizie a acestora. Nu știu când ministerul va aproba respectiva listă’’, a completat prof.Cochină. De altfel, în IȘJ Gorj se discută că noua echipă își va intra în pâine, săptămâna viitoare, o parte dintre viitorii componenți ai echipei știind că urmează să-și înceapă activitatea în instituție. Cochină a refuzat să ofere nume de viitori inspectori, dar a explicat că funcția de la Resurse Umane este vacantă, poziția fiind cheie în IȘJ, iar inspectoarea liberală este prima care ar fi îndrăznit să facă o schimbare reală. De altfel, prin mâna inspectorului de Resurse Umane trec toate posturile din învățământ, catedrele vacante, situația dascălilor și așa mai departe. Pentru post este vehiculată o persoană din Roșia de Amaradia, dar informația nu este certă.

Directorii de școli cu probleme zboară din funcții
În ceea ce privește directorii de școli, inspectorul general școlar susține că se vor face schimbări doar în rândul celor a căror activitate de management a fost reclamată. Este vorba despre directori fără concurs pe post, în procent de 5% la nivelul educației județene. Restul directorilor nu vor fi afectați de schimbări, la mulți urmând să le expire mandatele abia în toamnă.

Controale în școli
Până la viitoarele schimbări, actualii inspectori școlari sunt trimiși în controale în unitățile în care se întorc de luna viitoare elevii din ani terminali.Cochină a explicat că este dificil să se stabilească distanțarea între elevi în sălile de clasă, deoarece fiecare licean sau elev de gimnaziu trebuie să aibă un spațiu de 4 mp. Se discută și controlează măsurile de protecție, distanțarea socială dintre elevi, care îi poate afecta emoțional, și multe alte aspecte legate de examenele care bat la ușă. Acestea vor fi organizate de o echipă nouă de inspectori școlari, care va fi avizată de ministrul liberal al Educației.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here