Lider de sindicat: Ne-am săturat de promisiuni. Vin și ne mint

1246

Complexul Energetic Oltenia va deveni istorie, dacă nu se va reuși obținerea schemei de sprijin, afirmă Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari. „I-am spus asta și doamnei Viorica Dăncilă când a venit la Rovinari în campanie electorală. Le-am spus că și dacă am funcționa un an de zile, fără să plătim un leu salarii, tot pe pierdere am ieși. Deci, e cunoscută treaba asta. Fără schema de sprijin, sau mecanism, cum îi spune mai nou, nu există șansă de supraviețuire”, a precizat Mitrescu, la Radio Infinit.
Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie nu are prea multe așteptări nici de la candidații la alegerile prezidențiale care promit marea cu sarea doar din interes electoral. „Au început deja să vorbească despre CE Oltenia. Fiecare promite, iar noi ne-am cam săturat de promisiuni. Știm că nu intră în atribuțiile președintelui gestionarea și administrarea companiilor de stat, dar, din păcate, vin și ne mint, că ne susțin, că fac, că dreg, dar, și chiar dacă ar vrea, nu ar putea din poziția lor de președinte să facă asta. Mai mult interesează un eventual blackout al sistemului energetic. În toate studiile făcute se prevede peste 100 de zile pe an blackout în sistemul energetic dacă nu va rezista CE Oltenia. În momentul în care nu ai energie și vor fi câteva blackout-uri pe an, nu o să mai vezi industrie în România, se va reloca în alte țări. Pentru că nu există nici posibilitatea de import a acestei energii”, mai spune Mitrescu.
În situaţia în care vom ajunge să nu mai avem energie electrică suficientă pentru necesarul de consum, există o hotărâre de guvern care spune că va fi oprită alimentarea cu electricitate a consumatorilor mari industriali, iar populaţia va avea energie electrică. „Dacă ajungem la o astfel de criză, vom fi într-o situaţie în care nu am mai fost din perioada comunismului, când se oprea voluntar energia electrică”, a spus Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. „Suntem într-o criză mare şi se preconizează o criză foarte mare în această iarnă. Nu producem suficientă electricitate, iar la iarnă va fi foarte rău, întrucât capacitatea maximă de import este de 2.200 de MWh, iar consumul va fi mult mai mare. Anul trecut, de exemplu, am consumat 11.000 de MWh. În condiţiile în care acum, când nu am ajuns la 8000 MWh consum, importăm, ce vom face la iarnă?”, se întreabă Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here