Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu, din nou la înălțime!

360

Rezultatele olimpiadei  corale zonale
Vineri, 21 martie 2014 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Tg-Jiu s-a desfășurat etapa zonală a olimpiadei corale a școlilor și a liceelor de muzică, la care au participat șapte formații corale. La această competiție, corul ”Clopoțel” al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu, dirijat de profesor Loredana Buliga s-a clasat pe locul I, cu 100 de puncte și dreptul de a participa la etapa națională a olimpiadei.
diplomaTot premiul I a fost câștigat și de Corul ”Cantus” al Liceului de Arte ”Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea, profesor dirijor, Marian-Cristi Stroe.
Premiul II a fost obținut de Corul ”Vox Dunaris” al Liceului de Artă ”I. Șt. Paulian”, Dr. Tr. Severin, profesor dirijor, Alin Rusu și de Corul ”Alegretto” al Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești, profesor dirijor, Ana-Maria Ionescu.
În clasamentul școlilor generale, premiul I a revenit Corului ”Dolce”, al Colegiului Național Vocațional ”Nicolae Titulescu” din Slatina, profesor dirijor, Alexandra Geantă, care a obținut 100 de puncte și dreptul de participare la etapa națională a olimpiadei corale.
Premiul II a fost câștigat de Corul ”Rogvaiv” al Școlii Gimnaziale nr. 6, Drobeta Turnu Severin, profesor dirijor, Gheorghe Pîndici și de Corul ”Muscelu”, al Școlii de Muzică din Câmpulung, profesor dirijor, Ion Guiman.

Rezultatele concursului internațional de pian din Serbia
La concursul internațional de pian de la Sremska Mitrovica din Serbia, desfășurat între 20-23 martie 2014 a participat un lot de cinci elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu, care s-au întors victorioși acasă.
fotoPrestația acestora în competiție s-a evidențiat printr-o reușită interpretare a lucrărilor prezentate în fața juriului și a publicului, atât din punct de vedere tehnic, cât și interpretativ, dar și prin repertorii cu grad de dificultate ridicat. Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă, unde, pornind de la preșcolari, până la clasa a VIII-a se regăsesc șapte astfel de categorii de vârstă.
Premii obținute de elevii noștri:
Premiul I a fost obținut de trei dintre elevii participanți: eleva Maria-Diana Neagoe, 8 ani, clasa a III-a, prima categorie de vârstă după preșcolari, profesor Mihaela-Sanda Popescu și elevul Andrei Christian Firoiu, 10 ani, a treia categorie de vârstă, profesor Mariana Mănescu.
La categoria care a revenit clasei a IX-a, eleva Anisia Staicu a obținut premiul I, profesor Mariana Mănescu, iar eleva Magdalena Costescu a câștigat premiul al III-lea, competiția fiind foarte strânsă.
Premiul al II-lea la categoria sa de vârstă a fost câștigat de Daniel-Emilian Neagoe, clasa a VI-a, profesor Mihaela-Sanda Popescu.
Eugenia-Liliana Ștefănescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here