Liceenii gorjeni au scăpat de probele orale

153

Majoritatea liceenilor gorjeni au trecut cu bine de probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat. Candidaţii se pregătesc acum pentru susţinerea probelor scrise.

Absolvenţii de liceu gorjeni vor intra de săptămâna viitoare în febra probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Până în prezent, elevii de clasa a XII-a au susţinut probele de competenţe în urma cărora au primit calificative. Ultima probă orală a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, s-a încheiat miercuri. Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, la această probă s-au înscris 4320 de elevi, dintre care 207 au fost absenţi iar alţi 95 de candidaţi au solicitat recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine. Examenul de evaluare a competenţelor lingvistice a cuprins trei probe: de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă – prin care este testată capacitatea de a înţelege un text citit şi de a scrie în limba respectivă, şi proba orală. În funcţie de punctajul obţinut, elevilor li se va stabili nivelul de competenţă lingvistică astfel: 11-30 de puncte (A1 – introductiv), 31-60 de puncte (A2 – intermediar), 61-80 de puncte (B1 – nivel prag), 81-100 de puncte (B2 – avansat).

Încep probele scrise
Probele scrise încep pe 2 iulie, când va fi susţinută proba la limba şi literatura română. Pe 4 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, examenul de bacalaureat urmând să se încheie pe data de 6 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 8 iulie iar contestaţiile pot fi depuse pe 9 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here