Lactatele şi îngheţata, în plasa OPC-ului

169

IMG_1741Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj au încheiat tematica de verificare a produselor perisabile, cu precădere laptele de consum, produsele lactate şi îngheţata.

În cadrul acestei tematici au fost verificaţi 20 de operatori economici din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, precum şi din oraşele Rovinari şi Ţicleni. „Au fost verificate din cadrul produselor perisabile laptele de consum, produsele lactate, îngheţata, atât la distribuitori cât şi în reţeaua de comercializare. 15 operatori economici au fost amendaţi, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 22.500 de lei. Cele mai multe deficienţe sunt în zona informării consumatorilor. Nu există denumirea completă care să permită cunoaşterea naturii produsului atunci când un consumator alege produsul. De asemenea, au fost depistate pe piaţă produse cu data durabilităţii minimale neinscripţionată pe ambalajul produselor, şi au fost oprite definitiv de la comercializare 46 de kilograme de produse în valoare de 500 de lei”, a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.

Verificări la produsele „bio”

mihaela raducan facuta de mineÎn cadrul verificărilor s-a urmărit şi modul de utilizare al produselor ce au inscripţionate pe ambalaje „bio”, „eco”, „organic” sau „tradiţional”. „Acestea sunt denumiri care presupun că produsele trebuie să respecte atât o legislaţie naţională, cât şi una comunitară, specifică şi în aşa fel încât să nu inducă în eroare consumatorii când aleg aceste produse. Totodată, am verificat şi o categorie de produse din lapte cu grăsimi vegetale sau animale care nu pot fi incluse în categoria produselor lactate. Ele sunt produse care se găsesc pe piaţă sub denumirea de brânză, telemea, caşcaval, brânză feta sau tip feta, şi sunt în general produse din Bulgaria”, a precizat Mihaela Răducan. Comisarii CJPC Gorj mai verifică în această perioadă şi unităţile de alimentaţie din apropierea şi incinta spaţiilor de agrement, perioada de verificări fiind extinsă deoarece nu toate ştrandurile şi piscinele au fost deschise încă.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here