Lăcătuș de la SE Rovinari, depistat cu COVID-19! Familia angajatului CEO spune, suspicioasă, că acesta ar avea doar o răceală la plămâni

3951

Familia unui salariat al CE Oltenia, depistat, sâmbătă seara, cu coronavirus, după ce omul s-a prezentat la UPU a SJU Târgu-Jiu, manifestând stările unei răceli, fără temperatură, crede că bărbatul nu are virusul, dar i s-ar fi pus acest diagnostic pentru a fi ținut în spital. Soția salariatului este convinsă că pacientul nu suferă de Covid-19, dar pentru a fi la număr, ar fi ajuns pacient în spitalul de la Târgu-Cărbunești, unde împarte un salon cu mai mulți pacienți. Soția, nora, fiul și nepoata pacientului se află în izolare la domiciliu pentru 14 zile, urmare a acestei situații.

Cușlea Decebal, lăcătuș la SE Rovinari, locuitor al municipiului Târgu-Jiu, a ajuns pacient în Spitalul Covid, de duminică dimineața, după ce a ajuns la UPU cu simptomele unei răceli la plămâni. Acesta a fost trimis la Secția de Boli Infecțioase, unde a devenit suspect de coronavirus. Potrivit soției acestuia, bărbatul a fost trimis pe jos până la spitalul de la Pasarelă, deși i se indicase să ceară sprijinul medicilor de la Infecțioase. Drept urmare, omul a respectat indicațiile medicilor de la UPU și a fost imediat internat la Infecțioase, ca suspect COVID. Omul nu a încercat să se împotrivească internării, pentru că se simțea rău. Soția, Cușlea Elena, spune că soțul ei nu s-a gândit că va fi diagnosticat cu coronavirus, deoarece la serviciu i se ia temperatura constant, la fiecare schimb, iar nimeni din familie nu este bolnav. Mai exact, omul nu își putea explica cum să aibă coronavirus și de unde l-a luat.

Rezultat comunicat verbal
Sâmbătă seara, i-a venit acestuia rezultatul testului, care nu i s-a comunicat pacientului, deși omul aștepta să i se spună ce și cum. Duminică dimineața, a fost, în schimb, anunțat că va fi mutat în Spitalul Târgu-Cărbunești pentru că ar avea COVID-19.În spital, starea pacientului nu s-a îmbunătățit, spune soția îngrijorată, mai ales că soțul său i-a comunicat că tratamentul luat îi creează disconfort, diaree și dureri de burtă. Mai mult, acesta spune că informațiile legate de starea sa de sănătate, deși sunt pozitive, sunt extrem de puține.
,,I s-a comunicat soțului că la plămâni e bine, dar tratamentul făcut îl afectează negativ. Suntem îngrijorați că este ținut acolo ca să se facă numărul de pacienți, dar și că i se face un tratament care nu ar fi bun pentru sănătatea sa, deoarece toți din salonul său au diaree, și toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la o teorie a conspirației, la faptul că o boală banală este foarte umflată de autorități. Așteaptăm să i se facă un nou test, pe care noi sperăm să îl și vadă soțul meu, deoarece nu i s-a prezentat nimic, doar i s-a comunicat verbal că ar avea Covid. Unde sunt drepturile pacientului în acest context? Dacă mai punem la socoteală că suntem în izolare și noi, acasă, situația este groaznică. Am sunat la SJU Târgu-Jiu, marți, de nenumărate ori, să cer explicații legate de starea soțului și de testul făcut la Târgu-Jiu, dar, în mod șocant, mi se răspunde și mi se comunică că cei din condu,cere sunt plecați, nu pot fi contactați. Am sunat și la DSP, pentru că sunt îngrijorată”, a mai spus Elena Cușlea.

Ajutor nimic! Hrană pe cardul personal
Femeia este supărată pentru că nu primește informații legate de starea soțului, iar pentru izolarea familiei nu i s-a indicat și un ajutor. ,,De la DSP nu mi s-a spus mare lucru, iar de la Primăria Târgu-Jiu, prin intermediul medicului de familie, mi s-a transmis că dacă am nevoie de ceva mi se aduce contra cost. Adică să le dau cardul, lucru pe care eu nu îl pot face. Situația este foarte complicată, iar noi nu credem că soțul ar avea coronavirus, pe motiv că nu avea de unde lua boala. El trebuia tratat pentru răceala la plămâni și atât. Sper să mă lămurească cineva că soțul meu trebuie să stea în acel spital, alături de alți doi pacienți care au fost confirmați cu virusul, pe aceeași metodă secretoasă”, a completat femeia.,,Am ajuns să își bată joc de noi, ne-au ținut închiși în casă atâtea luni, iar acum ne iau cu spitalele”, a mai spus soția salariatului CEO, alăturându-se astfel numeroșilor gorjeni care nu mai cred în veridicitatea acestui virus.

69 de pacienți, în Spitalul suport Covid
Dr. Tîrziu, managerul Spitalului Covid de la Târgu-Cărbunești, confirmă internarea pacientului de 48 de ani, în baza faptului că testul făcut la Târgu-Jiu l-a declarat pozitiv la coronavirus.,,De la tratamentul antiviral este posibil să facă diaree, dar nu există nicio conspirație, boala există, iar 69 de persoane sunt acum pacienți în spitalul nostru. Familia nu trebuie să se ia după tot ce aude ori se vehiculează în spațiul public vizavi de coronavirus”, a declarat managerul Tîrziu, la solicitarea Gorjeanul.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Fara suparare dar din cauza unora care gandesc exact ca doamna din articol s-a ajuns in situatia asta, pentru ca daca ati vedea situatia in ansamblu v-ati da seama ca nicio tara din lumea asta nu vrea sa-si puna economia in cap pentru ceva ce nu exista. Dar atat va duce capul pe unii. Va prosteste unul si altul la fel de limitati in gandire, pana cand o sa simtit pe pielea voastra ce e cu virusul asta de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here