La Penitenciarul Târgu-Jiu – Camera de joacă pentru copii

52

camera de joaca penitenciarPenitenciarul Târgu–Jiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj precum şi Fundaţia „Granada” au realizat amenajarea unui spaţiu

care va îmbunătăţii condiţiile de păstrare a relaţiilor dintre copii şi părinţii privaţi de libertate, încarceraţi la Penitenciarul Târgu–Jiu.

„Este vorba despre o iniţiativă comună a penitenciarului Târgu – Jiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi Fundaţia <<Granada>>. Am plecat de la o stare de fapt în sensul că persoanele private de libertate beneficiau de vizitele familiei şi, implicit a copiilor. Pentru acest lucru am ales această locaţie şi am reşuit să o amenajăm. Aceste vizite se desfăşurau într-un cadru general, fiind acelaşi lucru pentru toate persoanele private de libertate. Consecinţele negative există atât pentru persoanele private de libertate, în special cele nerecidiviste, când sunt prima dată depuse într-un penitenciar dar, mai cu seamă pentru copii. Dorim ca acest cadru intim să nu îi facă să simtă că aceşti copii s-ar afla într-un penitenciar, pentru a putea fi îmbrăţişaţi de părinţii lor, pentru a fi mai aproape sufleteşte de aceştia”, a declarat Gheorghe Enache, directorul Penitenciarului Târgu – Jiu. „Camera de joacă” este, de fapt, o parte din spaţiul amenajat pentru vizite, unde nu există dispozitiv de separare, care a fost aranjat în aşa fel încât micuţii să nu mai fie speriaţi. Aceştia au la dispoziţie o canapea, multe multe jucării, o măsuţă şi un televizor, totul fiind separat de sala de vizită. Săptămânal în Penitenciarul din Târgu – Jiu intră, pentru a-şi vizita părinţii, între 15 şi 20 de copii cu vârste sub 14 ani.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here