La iniţiativa consilierilor PNL şi PMP/Conducerea Primăriei Târgu-Jiu promite acordarea de burse de merit

243

Primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu a comentat la finalul şedinţei ordinare de Consiliu Local din data de 30 ianuarie, iniţiativa consilierilor PNL şi PMP care doresc ca prin intermediul unei hotărâri să se acorde suma de 500.000 de lei din bugetul pe anul 2017 pentru acordarea de burse de merit pentru elevii târgujieni a căror medie este de peste 8,50.

Șapte consilieri locali din partea PNL şi a PMP au iniţiat un proiect de hotărâre prin care vor supune aprobării colegilor din CL Târgu-Jiu alocarea unei sume forfetare de 500.000 de lei din bugetul UAT-ului pe 2017 pentru acordarea de burse de merit elevilor cu media de peste 8,50 din unităţile de învăţământ din municipiu. Proiectul iniţiatorilor a fost înregistrat la Registratura Primăriei Târgu-Jiu în data de 27 ianuarie, iar primarul interimar Aurel Popescu spune că suma propusă de consilieri nu este una bună, întrucât la nivel de municipiu sunt circa 10.000 de elevi care au media peste 8,50. Popescu promite că vor fi acordate burse elevilor merituoşi din Târgu-Jiu, însă doar în baza unor criterii ce vor fi aprobate în Consiliul Local.
act PNL“Se caută în acest moment normele cât mai corecte de aplicare a acestor condiţii de atribuire a burselor de merit. În anul 2016, am acordat premii olimpicilor din municipiul Târgu-Jiu; şi în acest an vom găsi soluţii şi cadrul cel mai potrivit pentru ca elevii merituoşi să primească din partea municipalităţii sume de bani pe care să le folosească în interesul personal. Le vom da, dar întâi trebuie să creăm o hotărâre de Consiliu Local prin care vom aproba criteriile de acordare a unor burse de merit pentru că dacă vom merge pe unele propuneri a unor colegi consilieri, ar propune să intrăm în derizoriu. De exemplu, se face o propunere de undeva la 50.000 de lei burse de merit pentru elevii din Târgu-Jiu care să aibă media minimă 8,50. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în municipiul Târgu-Jiu sunt undeva peste 10.000 de elevi care îndeplinesc acest criteriu, adică au media peste 8,50. A da bursă de merit la toţi cei care au media peste 8,50 înseamnă să dăm 5 lei pe lună unui elev. Astfel, care ar fi mulţumirea unui elev care primeşte 5 lei pe lună?! Şi atunci trebuie să găsim cele mai bune criterii de acordare a acestor burse şi să-i stimulăm cu adevărat pe cei mai merituoşi. Pentru 2016 am găsit soluţia de a acorda premii olimpicilor din Târgu-Jiu. Pentru 2017, în buget, vom avea sume de bani pentru burse de merit care vor fi acordate în urma unor criterii stabilite de CL. Chiar ne dorim ca elevii merituoşi să primească sume de bani pentru interesul pe care îl au faţă de învăţătură. (…) Nu suntem la o fază avansată cu bugetul pentru că aşteptăm întâi bugetul de stat, apoi aprobarea bugetului judeţean şi apoi vom face bugetul local. Este adevărat că aşteptăm de a IŞJ toate informaţiile despre mediile elevilor şi despre criteriile pe care le putem stabili pentru acordarea acestor burse de merit. Am purtat discuţii cu directorul economic şi cu salariaţii de la Juridic ai Primăriei Târgu-Jiu şi le-am pus la dispoziţie documentaţia pentru acordarea acestor burse de merit, care va sta la baza stabilirii unor criterii şi primirii unor sume de bani din cei alocaţi din bugetul de stat la nivelul UAT-urilor şi destinate învăţământului”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here