La început de primăvară, În Gorj sunt 900 cazuri de viroze şi 466 pacienţi cu pneumonie

233

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat cazurile de viroze şi pneumonie din ultima perioadă. Vremea înşelătoare de la începutul primăverii a îmbolnăvit sute de gorjeni. Nu mai puţin de 894 de persoane au fost diagnosticate cu viroze şi 466 cu pneumonie.

Primăvara, sau mai bine spus condiţiile meteorologice din ultimele zile, bagă în spital sute de persoane. 894 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze, 87 dintre ei fiind internaţi. Alte 466 de persoane au ajuns pe mâna medicilor după ce au făcut pneumonie, 149 dintre acestea necesitând internare.  Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Copiii şi bătrânii, cei mai afectaţi de schimbările meteorologice
Schimbările meteorologice din ultima perioadă au condus la o creştere a îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor şi cel al bătrânilor. „Din totalul de 894 cazuri de viroze, aproape jumătate au fost în rândul copiilor şi peste o sută la vârstnici. Situaţia este similară şi la pneumonii, unde, în total am avut 466 de cazuri, din care 216 la copii şi 130 la vârstnici”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
În scopul evitării îmbolnăvirilor, specialiştii în sănătate publică atrag atenţia populaţiei să evite spaţiile aglomerate, să îşi adapteze vestimentaţia la condiţiile atmosferice actuale şi să îşi îmbunătăţească alimentaţia cu un aport de fructe şi legume proaspete, specifice sezonului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here