La controalele din aprilie, CJAS Gorj a aplicat sancţiuni de aproape 50.000 de lei

386

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a finalizat raportul activităţilor derulate în luna aprilie. Au fost realizate 12 controale, dintre care 10 tematice, unul operativ şi unul inopinat. Furnizorilor de servicii medicale, prinşi pe picior greşit, li s-au imputat 47.345 de lei, dintre care 41.437 de lei s-au reţinut de la două unităţi sanitare verificate.

În luna aprilie, Corpul de Control al CJAS a verificat activitatea unui număr de 12 furnizori de servicii medicale. Între controalele efectuate, două s-au derulat la unităţi spitaliceşti, fiind vorba despre un control tematic şi unul inopinat. Ca de fiecare dată, la spitale s-au depistat neconformităţi în completarea foilor de observaţie sau la raportarea serviciilor. Pentru neregulile depistate, inspectorii CJAS au aplicat sancţiuni în valoare de 41.437 de lei.

Cinci medici de familie, verificaţi
Tot în luna aprilie, reprezentaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au deplasat şi la cabinetele a cinci medici de familie din judeţul nostru. Şi aici au depistat nereguli, aplicându-se sancţiuni în valoare totală de 3.948 de lei. Şi doi  furnizori de medicamente au fost verificaţi, sancţiunile aplicate acestora fiind de doar 687 de lei. În total, în urma celor 12 controale efectuate în luna aprilie, CJAS a imputat nu mai puţin de 47.345 de lei.
Corpul de Control al CJAS Gorj continuă acţiunile şi în această lună, fiind prevăzute mai multe controale tematice, însă nu lipsesc nici cele operative şi inopinate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here