La ce sunt bune frunzele de nuc

514

frunze nucCeaiul preparat din frunze de nuc este eficient în tulburările digestive, în constipaţie şi în inapetenţă (lipsa poftei de mâncare), precum şi în purificarea sângelui. De asemenea, este foarte util în tratamentul diabetului şi contra icterului.

La baie se poate pune infuzie din frunze de nuc pentru combaterea scrofulozei şi a rahitismului, contra osteoporozei şi a umflăturilor la os, a unghiilor purulente. Dacă prezentaţi eczeme la nivelul scalpului, spălaţi zona respectivă cu infuzie de frunze de nuc. De asemenea se poate folosi şi la sugari, contra cojilor de pe scalp dar şi în caz de scabie (râie). Rezultatele nu vor întârzia să apară. Spălăturile, băile cu această infuzie sunt foarte bune în caz de acnee, erupţii purulente, transpiraţia picioarelor şi leucoree.

Dacă vă confruntaţi cu probleme de gingivită, ale gâtului, laringelui sau stomatită ulceroasă, clătiţi gura cu această infuzie.

O infuzie concentrată de frunze de nuc, pusă în cada cu apă pentru baie, vindecă degerăturile. Şi dacă vă cade rău părul se poate ameliora problema, frecându-se insistent pielea capului cu acest lichid.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here