Judecătorul Șarapatin se retrage din magistratură

476

Șerban Șarapatin a solicitat, recent, CSM pensionarea din funcție, cererea sa aflându-se pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) de astăzi. Judecătorul, cu grad de Curte de Apel, a decis să se retragă acum din magistratură, având anii necesari pentru a se pensiona, deși putea să-și prelungească rămânerea în activitate. Șarapatin are peste 41 de ani de muncă, doar doi ani de zile el fiind jurist la Reșița, asta imediat după terminarea Facultății de Drept de la Iași. În rest, acesta a profesat timp de 39 de ani ca judecător la instanțele din Gorj.

Judecătorul Șerban Șarapatin a debutat ca magistrat la Judecătoria Târgu-Jiu, ca după 14 să promoveze la Tribunalul Gorj, ca apoi să obțină și gradul de Curte de Apel. Judecătorul nu a plecat însă spre Curtea de Apel Craiova, ci a rămas, în toți acești ani, la instanța din Gorj pentru a fi împreună cu familia. Magistratul este considerat, de mulți, drept unul dintre cei mai bun judecători ai Secției Penale a Tribunalului Gorj, acesta nefiind implicat, în toată cariera, în scandaluri, fapte de corupție sau alte lucruri care să-i fi pătat imaginea. Acesta este foarte apreciat atât de colegii, care au insistat și acum să rămână la instanță pentru bunul mers al secției, cât și de societatea civilă, timp de două legislaturi Șarapatin fiind și vicepreședintele Tribunalului Gorj. În timpul carierei, Șarapatin a judecat cazuri grele, Nicolae Mischie, Dian Popescu și alți politicieni și persoane publice din județ fiind doar câțiva dintre inculpații care s-au bucurat de o sentință dată de către acesta. De altfel, Dian Popescu și Iustin Moța, implicat în dosarul cu motorina de la Baza de Aprovizionare Rovinari, i-au făcut plângeri judecătorului la Inspecția Judiciară, plângeri care s-au finalizat nu în dauna magistratului gorjean, ci în favoarea acestuia.
După sentința CSM-ului de astăzi, magistratul se va dedica pasiunilor sale cărora, din cauza profesiei, le-a dedicat puțin timp. Este vorba despre practicarea sporturile de iarnă, a drumeției, a călătoriilor, dar și a lecturii. Se vehiculează că deja judecătorul ar fi fost ofertat să se implice în politică, știut fiind că soția acestuia deține o funcție de conducere în PSD Gorj, dar acesta ar fi refuzat.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here