ISJ Gorj caută experți pentru „A doua șansă”

2559

Inspectoratul Școlar Județean Gorj anunță scoaterea la concurs a unui număr de 159 posturi de experți, în cadrul proiectului „EDUCAT – programe de a doua șansă pentru tineri și adulți”, pentru perioada februarie 2022-decembrie 2023.
Proiectul are în vedere readucerea în bănci a tinerilor care au abandonat școala, adresându-se inclusiv adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie și care se reîntorc în sistemul de educație și formare, prin programe de tip a doua șansă și programe de formare profesională.
În plus, se dorește îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei scoli incluzive.
„Acțiunile constau în activități de îmbunătățire a competențelor pentru un număr de 516 persoane aparținând personalului didactic din învățământul preuniversitar și a personalului de sprijin și didactic auxiliar, derulat secvențial pe o perioadă de 30 de luni, derularea unei campanii de promovare a programului de tip «A doua șansă» pe o perioadă de 35 de luni, derularea pe o perioadă de 34 de luni a unui program de consiliere și orientare profesională a unui număr de 600 de persoane implicate în programul de tip «A doua șansă», precum și activități extracurriculare de îmbunătățire a competențelor pentru un număr de 150 de tineri și adulți.
Pe o perioadă de 34 de luni se va derula un program de tip «A doua șansă» (ADS) pentru un număr de 600 de tineri și adulți care nu și-au finalizat educația obligatorie”, a anunțat ISJ Gorj.
Dosarele de concurs se depun în format electronic până pe data de 2 februarie, inclusiv. Interviul este programat pentru data de 9 februarie.
Rezultatele finale se afișează pe 14 februarie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here