Işfan, inspector şcolar adjunct două zile

286

isfanIon Işfan a fost numit iar de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în funcţia de inspector şcolar adjunct şi asta anul trecut în luna august. Pesedistul nu a rămas însă mult în funcţie că a şi fost schimbat, ca urmare a bâlbâielilor de care dau dovadă oficialii din educaţie.

Documentul prin care Işfan a fost anunţat că a fost, pentru scurt timp, inspector adjunct, deşi el nu ştia când s-a întâmplat asta, a fost atacat de dascălul gorjean în instanţă.

Ion Işfan a fost iar inspector şcolar adjunct timp de două zile, în vara anului trecut, dar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj nu au catadicsit să îl anunţe la timp. Au făcut-o însă târziu, la fel cum au acţionat şi cei de la Ministerul Educaţiei care dau dovadă că se mişcă în reluare. ,,Pe 17 decembrie 2010 am aflat că am fost numit de ministru inspector general adjunct conform încheierii de şedinţă din 29 octombrie 2010, în perioada 31 august-1 septembrie 2010. Tot atunci am fost înştiinţat că în 29 noiembrie am fost eliberat din funcţie începând cu 1 septembrie. Deci m-au pus pe funcţie două zile, în august-septembrie, şi m-au dat jos pe 1 septembrie”, a povestit, amuzat, Işfan.

Inspector în necunoştinţă de cauză

Dascălul menţionează, de asemenea, că a rămas uimit de adresa pe care i-a înmânat-o ,,generalul” Justin Paralescu. ,,Am aflat în decembrie că am fost iar reîncadrat, după ce inspectorul general Paralescu mi-a trimis o adresă prin care spune că sunt numit şi dat jos din funcţie. În acea zi am primit un document prin care am fost înştiinţat că am fost dar şi că nu mai sunt. Normal am contestat la Curtea de Apel Craiova, am avut termen luni”, a declarat Işfan.

Ministrul Funeriu cere strămutarea dosarului

Lucrurile în dosarul Işfan vs.Funeriu nu sunt însă tocmai simple. ,,Legea Contenciosului Administrativ spune că orice act emis cu acelaşi conţinut cu cel suspendat este suspendat de drept.

Instanţa doar trebuia să ia act de acest lucru, că sunt identice, şi să dispună suspendarea conform legii a ordinului prin care m-a dat jos, din nou, Funeriu.

Spre stupoarea mea, ministrul a cerut strămutarea la o instanţă de acelaşi grad din ţară”, a făcut public Işfan.

Cererea lui Funeriu se discută pe fond la Înalta Curte pe 25 februarie. Conform legii, până atunci, dosarul pe fond este suspendat. ,,Cineva trage de timp în procesul cu mine. Cum poate sa îi fie ministerului şi lui Funeriu frică de mine. Nu am neamuri printre judecători, procurori, chiar nu îi prea cunosc”, s-a întrebat, în final, Işfan.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here