Într-o singură noapte – Poliţiştii gorjeni au dat amenzi de zeci de mii de lei

392

actiune politieO acţiune în sistem integrat în cadrul Planului de acţiune “Siguranţa 2010” a fost derulată în noaptea de sâmbătă spre duminică la nivelul judeţului Gorj, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor

ce se pot comite în perimetrul stradal.  În aceasta au fost angrenate forţe locale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Astfel, între orele 21:30-03:00 pe raza localităţilor Turceni, Stoina şi a comunelor arondate acestora, au participat 37 poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale, de siguranţă publică, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, 27 jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă “Fraţii Buzeşti” Craiova şi 14 din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. S-a acţionat cu dispozitive de monitorizare a traficului, s-au dispus echipe mixte ce au efectuat verificări în unităţile de alimentaţie publică, dar şi la agenţii economici ce îşi desfăşurau activitatea în perimetrul stradal. De asemenea, patrule mixte au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura liniştea cetăţenilor.
Zeci de sancţiuni contravenţionale
Prin controalele efectuate atât la cele nouă societăţi comerciale, cât şi la cei 22 de agenţi economici, poliţiştii de investigare a fraudelor au urmărit prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea comercianţilor ce nu respectă legislaţia în domeniu. Echipele mixte de control au legitimat peste 390 de persoane dintre care 9 au fost conduse la sediul Poliţiei pentru verificări suplimentare. De altfel, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri a căror valoare era de 1.140 lei şi pentru care nu existau documente de provenienţă. A fost confiscată şi suma de 512 lei ce provenea din comercializarea de mărfuri pentru care nu au existat documente de provenienţă.
Poliţiştii de la Rutieră au urmărit modul de comportare în trafic al şoferilor, precum şi neregulile efectuate de aceştia. Ca urmare, au fost oprite pentru verificări peste 130 de autovehicule, dintre care 17 înmatriculate în străinătate, acestea din urmă fiind verificate în bazele de date specifice pentru stabilirea situaţiei juridice. Totodată, conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest pentru depistarea celor care s-au urcat băuţi la volan. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 pentru nerespectarea prevederilor circulaţiei pe drumurile publice, 11 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 20 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate în doar câteva ore de către poliţiştii gorjeni a fost de aproape 36.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here