Inițiativă legislativă care ajută primăriile din Polovragi și Baia de Fier

1169

Deputatul PSD de Gorj, Claudiu Manta, susține o inițiativă legislativă menită să ajute primăriile pe raza cărora se află arii protejate. Inițiativa ajută localitățile Polovragi și Baia de Fier, unde se găsesc două dintre cele mai importante peșteri din România.
„Am susținut, marți, în Comisia pentru Industrii și Servicii din care fac parte, inițiativa depusă de colegul meu, deputatul Mihai Weber, prin care dorim să corectăm o anomalie legislativă. Conform legislației actuale, respectiv OUG 57/2007, ariile protejate se află în proprietatea unității administrativ teritoriale pe raza căreia se află, dar sunt sub administrarea Agenției Naționale pentru Arii Protejate.
Toate cheltuielile privind paza, salubrizarea sau iluminatul din aceste zone sunt suportate de la bugetul local, în timp ce taxele pentru vizitare sunt încasate doar de administrator și nu de proprietar, cel care cheltuiește cel mai mult”, susține deputatul Manta.
Prin inițiativa care a primit aviz favorabil, plata cheltuielilor efectuate de către primărie (proprietar – întreținere, iluminat, cheltuieli cu îmbunătățirea confortului turistic) va fi decontată în procent de cel mult 50% din taxele încasate cu titlul de tarif de către administratorul ariei protejate.
„Astfel, se va asigura o justă repartiție a drepturilor și obligațiilor persoanelor juridice care au calitatea de proprietar, respectiv administrator al unei arii protejate. Această inițiativă o considerăm benefică pentru Baia de Fier, Polovragi, dar și alte UAT-uri aflate în această situație”, a mai transmis parlamentarul de Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here