ING şi Allianz, excluse de la loteria pensiilor private

234
AderareaFondurile de pensii care deţin o cotă de piaţă de peste 20% au fost excluse din procesul de repartizarea aleatorie. Astfel, ING şi Allianz nu vor mai primi participanţi distribuiţi de CNPAS pe o perioadă de doi ani.

Cele două fonduri, ING şi AZT, deţin o cotă de piaţă de aproape 60%, în funcţie de numărul de participanţi.
Conform noii norme aprobate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensiii Private (CSSPP), noii intraţi în sistem vor fi repartizaţi între celelalte fonduri, proporţional cu numărul de persoane eligibile validate în luna respectivă.
Casa Naţională de Pensii (CNPAS) opreşte şi virează către fondurile de pensii contribuţia de 2%. În cazul în care o persoană cu vârsta până în 35 de ani intră în câmpul muncii, dar nu îşi desemnează un administrator, CNPAS îl distribuie aleatoriu către unul dintre cele 12 fonduri active pe piaţa românească.
În urma fuziunilor de pe piaţa pensiilor private obligatorii (Pilonul II), primele trei fonduri de pensii administrate privat au concentrat în luna octombrie a acestui an 69% din numărul total de participanţi. Raportat la primii cinci jucători, aceştia administrau activele a 82% dintre contribuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here