INFORMARE METEO: Fenomenele anunțate până mâine dimineață

171

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă informare care a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 10.00 și este valabilă până mâine, la aceeași oră, în întreaga țară. De această dată, fenomenele vizate sunt ”intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și polei”.

”În intervalul menţionat, la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată. Începând din a doua parte a zilei de joi va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri, în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei”, anunță ANM.

La această oră, în municipiul Târgu-Jiu se înregistrează o temperatură de -8.9 ºC.

Polițiștii gorjeni le recomandă celor care pornesc la drum să conducă prudent și să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv! Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor! Întotdeauna trebuie să fie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante. Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here