Încep simulările

284

Săptămâna viitoare se va da startul simulărilor examenelor naționale ce urmează a se desfășura în vara acestui an. Primii ce vor trece prin aceste simulări vor fi elevii de clasa a VIII-a.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2015-2016 sunt: Limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și Matematică.
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, elevii din ultimul an de gimnaziu vor susține pe 22 februarie simularea probei scrise la Limba și literatura română, urmată, pe 23 februarie, de simularea probei scrise la Matematică și pe 24 februarie de simularea probei scrise la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate în cursul zilei de 4 martie.

Simularea Bacalaureatului, în martie
În ceea ce-i privește pe elevii claselor a XI-a și a XII-a, aceștia vor susține simularea examenului de Bacalaureat în luna martie. Elevii clasei a XI-a vor participa la simulări ale probelor scrise la Limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), Matematică și Istorie, în timp ce elevii de clasa a XII-a vor simula probele scrise la Limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Pe 7 martie este programată simularea probei scrise la Limba și literatura română, pe 8 martie simularea probei scrise la limba și literatura maternă, iar pe 9 martie simularea probei obligatorie a profilului. Pe 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susține și simularea probei la alegere a profilului și specializării.
Afișarea rezultatelor se va face în cursul zilei de 18 martie. Simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Ca și în anii trecuți, rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolveții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here