Incendiu lângă două benzinării

232

IMG_2665Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri, în jurul orei 13:00, la o casă aflată lângă două benzinării, la ieşirea din Târgu-Jiu spre Rovinari. Trei autospeciale ale pompierilor au intervenit pentru stingerea incendiului, care a survenit din cauza unui foc lăsat nesupravegheat la un atelier unde se confecţionau lumânări şi produse din ceară.

Un bătrân şi-a văzut ieri casa cum arde, după ce, un foc lăsat nesupravegheat la atelierul de confecţionare lumânări din locuinţă, s-a extins. Trei autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală şi Ambulanţa au venit imediat la faţa locului, după ce un apel la 112 a anunţat incendiul. Focul s-a dovedit a fi foarte periculos, mai ales că în vecinătatea locuinţei surprinse de flăcări, se aflau două benzinării. “La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliţiei, cea Locală, Municipală, Rutieră pentru că este o IMG_2690zonă aglomerată, o zonă intensiv circulată. Este un foc care s-a declanşat într-o anexă a locuinţei, un foc foarte puternic”, a declarat Şeful Poliţiei Locale, Ion Tudor. Proprietarul casei este Eleodor Grădinaru, un vârstnic de 72 de ani care s-a ales cu arsuri faciale din cauza incendiului, dar care nu a dorit să-i fie acordate îngrijiri medicale. Acesta a declarat, cu lacrimi în ochi: “De-aş avea o pastilă, acum aş lua-o, ca să mor.” Pe tot parcursul intervenţiei pompierilor, Grădinaru a încercat să de-a o mână de ajutor, pentru a mai salva ceva din incendiu. Bătrânul locuia în casă cu fiul şi fiica lui, care nu au dorit să dea declaraţii cu privire la acest evenimet.

Fumul vizibil de la ISU Gorj

Fumul de la incendiul survenit lângă cele două benzinării, putea fi văzut de la o distanţă considerabilă, cum a declarat şi Locotenentul Colonel Florin Sorescu, de la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu: “Am intervenit pentru stingerea unui incendiu la un acoperiş la o casă de locuit, la ieşirea din Târgu-Jiu, cu trei autospeciale dotate cu apă şi spumă. A fost o intervenţie dificilă, întrucât se vedeau flăcările de când am plecat de la unitate”. Chiar dacă a fost o intervenţie foarte grea, pompierii au reuşit să lichideze focul în trei ore, iar staţiile peco nu au fost afectate. „Staţiile de benzănărie de lângă locuinţa în flăcări nu au fost afectate şi nu puteau să se propage la ele, întrucât nu se făcea alimentare”, a mai adăugat Sorescu.

Pagubele, ridicate la peste 50 000 lei

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, flăcările au izbucnit pentru că proprietarul nu a amplasat corespunzător materialele combustibile. Din cauză că la atelierul din locuinţă, au fost lăsate lumânări aprinse, focul s-a extins cu repeziciune, pagubele ridicându-se la peste 50 000 lei. Din nefericire, proprietarul nu are nici asigurare de locuinţă, deci costurile de renovare vor fi suportate din buzunarul propriu. Focul a mistuit două camere, mai multe articole de îmbrăcăminte, acte de proprietate şi două magazii.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here