Incendiu la Bâlteni înainte de o pomană

284

Casa si bucătăria de vară a unui bătrân din comuna Bâlteni au fost distruse în noaptea de vineri spre sâmbătă de un incendiu, proprietarul pregătindu-se pentru o pomană pe care urma să o facă în memoria unei rude. Barbu Săftoiu a precizat că s-a trezit după miezul nopţii, după ce a observat că focul cuprinsese acoperişul casei în care dormea. El afirmă că flăcările i-au distrus toată agoniseala, iar despre organizarea pomenii pentru care se pregătise anterior nu mai poate fi vorba.

„Nu mai am cum să fac pomana pentru că nu mai am cu ce. A ars şi coşul cu care urma să mă duc la preot la biserică pentru slujbă. Cu ce să mai fac pomana acum când eu nu mai am ce să mănânc”, a declarat bărbatul. Trei echipaje de pompieri au venit în zonă pentru a stinge focul, primii sosiţi fiind cei de la Grupa de Intervenţie Turceni. Aceştia au cerut sprijinul colegilor de la Târgu Jiu, pe parcursul intervenţiei realimentând de mai multe ori de la hidranţii aflaţi pe raza comunei, focul fiind lichidat după mai bine de două ore.
Mai mulţi localnici i-au acuzat însă pe pompieri că au întârziat şi că au venit după o oră şi jumătate de la primul apel, lucru pe care reprezentanţii ISU Gorj l-au respins. „Nu este adevărat că s-ar fi întârziat. Distanţa până aici este însă destul de mare, pe drum a fost ceaţă densă şi, în plus, totul se poate verifica. Noi considerăm că am venit repede şi, ca urmare, am şi reuşit să prevenim extinderea incendiului la alte imobile din vecinătate”, a declarat Gabriel Truşcă, şeful echipei de pompieri care a participat la lichidarea incendiului.
Cauza probabilă a declanşării focului o reprezintă un coş necurăţat de la o sobă, o comisie cercetând împrejurările în care a izbucnit incendiului. Evenimentul a fost înregistrat în condiţiile în care în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă temperatura a coborât în judeţul Gorj până la minus 2 grade Celsius.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here