Încasări record la Taxe şi Impozite

171

Direcţia de Venituri Publice Târgu-Jiu a încasat până în prezent 60 % din bugetul municipiului Târgu-Jiu, 2013 fiind unul dintre cei mai buni ani, din punct de vedere al încasărilor de până acum. În primele trei luni ale anului, municipalitatea a încasat astfel, din taxele şi impozitele contribuabililor târgujieni, 62 de milioane de lei din 106 milioane.

Directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu, Mariana Budulan, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că până acum s-a încasat un procent de 60 % din bugetul municipiului Târgu-Jiu. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul contribuabililor care au achitat taxele şi impozitele în primele trei luni a crescut cu 1.000, fiind stinse prin plată totală 26.600 de roluri, 62 de contribuabili achitând dările către stat prin sistemul electronic de plăţi. “Am început un an bun, având în vedere rezultatele până la primul termen de plată, 31 martie, cred că în afară de anul 2011, anul acesta este anul în care am avut rezultate foarte bune, în sensul că am încasat peste 60 % din veniturile proprii ale municipiului Târgu-Jiu în primele trei luni ale anului, adică am încasat 62 de milioane de lei din 106 milioane, iar raportat la principalele impozite şi taxe pentru care am acordat bonificaţia de 10 %, am încasat 11.400.000 de lei, din 22.900.000 de lei, puţin peste 50 % din veniturile totale. A fost un an bun faţă de anii precedenţi, stăm foarte bine din punct de vedere al încasărilor”, a precizat Mariana Budulan.

Amenzi, recuperate prin muncă în folosul comunităţii
În ceea ce priveşte plata amenzilor şi a taxelor din anii trecuţi, restanţele sunt de 7 milioane de lei, stabilite persoanelor fizice.
Şoferii sancţionaţi în circulaţie nu s-au grăbit să treacă pragul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu. “Se fac demersuri zilnice de transformare a amenzilor în muncă în folosul comunităţii. Există cazuri în care contribuabilii au prestat muncă în folosul comunităţii, şi am anulat aceste debite”, a mai spun Budulan.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here