Încă un premiu, în portofoliul “Lumea e a mea”

284

Lungmetrajul “Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, care a avut o premieră de gală recent şi la Cinematograful “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, a câştigat Cottbus Discovery Award în cadrul celei de a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus, Germania, informează un comunicat Libra Film. Premiul, oferit de Synchro Film (Viena) în cadrul unei festivităţi desfăşurate sâmbătă, 7 noiembrie, este în valoare de 4.000 euro şi constă în servicii de postproducţie pentru un viitor proiect.

Acesta este cel de-al patrulea premiu câştigat de “Lumea e a mea”/ “The World is Mine”, după Premiul de debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania în cadrul secţiunii Zilele Filmului Românesc, Trofeul ANONIMUL la Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2015 şi Menţiunea Specială a Juriului în competiţia East of the West a festivalului de la Karlovy Vary. “Lumea e a mea”, un film despre revolta inutilă a unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube şi like-uri pe Facebook, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanţa. Ea vrea multe de la viaţă: bani, valoare, influenţă, popularitate şi respect. Şi, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine, se arată în sinopsisul peliculei. Din distribuţie fac parte actorii: Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hriţcu, Dan Rădulescu. Cu excepţia Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din “Drumul Taberei” (omnibusul “Love Bus”), celelalte tinere actriţe sunt non-profesioniste şi se află la prima apariţie pe marele ecran. Echipa este completată de producătorii Tudor Giurgiu şi Radu Stancu, producătorii executivi Bogdan Crăciun şi Gabi Suciu, scenarista Raluca Mănescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tănase, scenografa Adeline Andreea Bădescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizată de Vlaicu Golcea.
După o serie de spectacole de gală care au avut loc în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Cluj, Braşov, Iaşi, Piatra Neamţ, Câmpina, Târgu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Reşita, Oraviţa, Deva şi Timişoara, filmul rulează în continuare în cinematografele din România.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here