Încă un judecător de la Tribunalul Gorj vrea să iasă la pensie

541

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, ieri, o nouă cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de un judecător din cadrul Tribunalului Gorj. Lucia Tomescu, în vârstă de 60 de ani, și-a desfășurat activitatea, până în urmă cu două luni, la Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale și dorește să iasă la pensie, având ca magistrat o vechime de peste 25 de ani. De pe 15 mai 1997 lucrează la Tribunalul Gorj, iar de la 1 octombrie 2016 este judecător delegat la Penitenciarul Târgu-Jiu. Propunerea va fi înaintată președintelui României.

Șase posturi de judecător, vacante
De la începutul anului, alți trei judecători au ieșit la pensie. Ultimul a fost Dumitru Păsărin, de la Tribunalul Gorj, cu o vechime de peste 25 de ani în magistratură, fiind angajat inițial, timp de trei ani și o lună, ca procuror.
Dumitru Păsărin a lucrat la Tribunalul Gorj de la data de 1 iulie 2001. Tot în 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru Mariana Grama și Teofil Boncu. Mariana Grama a fost judecător la Tribunalul Gorj din anul 1996, începând activitatea în 1988, la Judecătoria Deta, iar Teofil Boncu a lucrat la Tribunalul Gorj din data de 1 decembrie 2003. În prezent, din cele 51 de posturi prevăzute în schemă pentru judecători, la Tribunalul Gorj, sunt ocupate 46, iar șase sunt vacante. Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii susțin că, în 2015, încărcătura pentru fiecare judecător a fost de 420 de cauze, comparativ cu media națională de 555 de cauze.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here