Inaugurare, cu fast, la Craiova! Fanii, peste jucători!

188

Momente emoţionante şi pline de zbucium în inima Olteniei. Noul stadion din Craiova a fost inaugurat, vineri seara, într-o mare alb-albastră, plină de figuri emblematice pentru fotbalul din regiune. Atmosfera a fost întreţinută de Andrei Păunescu, Ciri Mayer şi Gică Craioveanu, iar la pauza meciului cu Slavia Praga o parte dintre jucătorii reprezentativi care au marcat istoria Universităţii au fost “recompensaţi” de către organizatori. Spectacolul a fost asigurat şi de cei mai fierbinţi dintre suporteri. Peluza Nord a afişat o impresionantă coregrafie 3D, reprezentându-l pe regretatul Ion Oblemenco, încadrat de fostul şi actualul stadion din Bănie.

Multe probleme în teren!
Din nefericire pentru suporterii prezenţi la inaugurare, spectacolul pregătit de organizatori a fost eclipsat, într-o oarecare măsură, de ce s-a întâmplat “în iarbă”. Cehii au făcut instrucţie cu echipa lui Davis Mangia, iar gazonul a cedat rapid sub crampoanele fotbaliştilor. Microbiştii şi-au amintit de problemele pe care le-a întâmpinat Arena Naţională, şi se pare că, pe ale noastre plaiuri, nu se pricep prea mulţi să monteze o suprafaţă de joc. Revenind la meci, oaspeţii au condus cu 2 goluri înainte de pauză, Milan Skoda fiind autorul unei duble (`36, `42). Slavia a dominat ostilităţile şi în partea secundă, mai ales că Devis Mangia a decis să le ofere minute și jucătorilor mai tineri. Pavel Bucha a marcat în minutul 68, iar Mick van Buren a stabilit scorul final cu un şut din interiorul careului (`77).

Mangia, impresionat de suporteri
La finalul partidei amicale, antrenorul craiovenilor Devis Mangia a recunoscut că adversarul a fost net superior, dar a declarat şi că Universitatea se luptă cu unele probleme de efectiv. Italianul a apreciat calitatea fanilor, şi a spus că îi vrea alături pe suporteri şi în perioada următoare.“Vreau să felicit clubul și suporterii care ne-au susținut până în ultimul minut. Atmosfera creată a fost deosebită. Sărbătoarea a fost pentru club și pentru suporterii craioveni și trebuie să rămână așa. În privința calității adversarei, trebuie să recunoaștem, să fim obiectivi, Slavia este o echipă bună, solidă, ocupă locul doi în Cehia și are un parcurs bun în Liga Europa. Acest meci nu trebuie luat în considerare, trebuie văzut ca un test. A fost și un mod de a evalua nivelul în care ne aflăm. Este o perioadă în care trebuie să analizăm și să îmbunătățim numărul situațiilor de a înscrie și de a le micșora pe cele de a primi gol. Am avut multe indisponibilități și am pus în teren jucătorii pe care îi credeam potriviți. De aproape 45 de zile nu avem la dispoziție toți jucătorii. Și astăzi au mai fost câteva probleme. Am riscat de a pierde mulți dintre jucători și de aceea am apelat la tineri în partea a doua a meciului”.

Palmaresul Craiovei, recunoscut de LPF!
Conducerea clubului CS Universitatea Craiova a avut şi un alt motiv de bucurie pe lângă inaugurarea noului stadion. Liga Profesionistă de Fotbal a publicat un comunicat pe site-ul oficial prin care recunoaşte că actuala echipă din Liga 1 este continuatoarea formaţiei fondate în 1948 şi deţine palmaresul Universităţii până în 1991, adică 4 titluri de campioană şi 5 Cupe ale României. De asemenea “prin contractul de asociere nr. 41 din 08.07.2013, a fost adus ca aport de către Clubul Sportiv Universitatea Craiova palmaresul, numele, sigla, marca și culorile, iar S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. a dobândit dreptul de a le folosi”, se arată pe lpf.ro.

CSU Craiova – Slavia Praga 0-4 (0-2)
Craiova: Miodrag Mitrovic – Niko Datkovic, Renato Kelic, Tiago Ferreira – Radoslav Dimitrov, Apostol Popov, Alex Mateiu, Marius Briceag – Gustavo, Mihai Roman, Alex Mitriță. În repriza secundă au mai intrat: Laurențiu Popescu – Hrvoje Spahija, Cristi Bărbuț, Vali Mihăilă, Jovan Markovic, Ivan Martic și Remus Enache. Antrenor: Devis Mangia.
Praga: Kovar Premysl – Jugas Jakub, Bucha Pavel, Danny, Mick van Buren, Flo Per-Egil, Miroslav Stoch, Jiri Bilek, Milan Skoda, Michal Frydrych, Necid Tomas. Au mai intrat: Jan Lastuvka – Simon Havrda, Daniel Stropek, Mitrano Alejandro, Nikola Bjelos, Filip Stehno. Antrenor: Jaroslav Silhavy.
Au arbitrat: Cătălin Popa – Daniel Mitruți, Mihai Iliescu; Viorel Flueran.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here