În Tg-Jiu – Flagrant organizat pentru şantaj

476

suspecti santaj 010Doi bărbaţi de etnie rromă au picat în plasa poliţiştilor gorjeni, după ce acestora li s-a organizat un flagrant, chiar în centrul municipiului Târgu-Jiu, judeţul Gorj. Cei doi, tată şi fiu, de 28 şi respectiv 56 de ani, fac parte

dintr-o familie de vază din comunitatea rromă şi împrumutau bani la diferite persoane. Apoi, se recurgea la diverse metode de şantaj, prin care îşi înmulţeau veniturile. Prin flagrantul organizat de procurorii şi poliţiştii gorjeni, Costel şi Vasile Baldovin au primit, prin şantaj, suma de 40.000 de lei.

Cei doi inculpaţi sunt rude pe filieră directă cu judecătorul ţiganilor din România, Constantin Baldovin Sută, domiciliat la Târgu-Jiu, implicat şi el la începutul anului într-o anchetă sub acuzaţia de schimbare de declaratii.
La începutul acestei luni, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au fost sesizaţi de către un bărbat, din municipiul Târgu- Jiu, despre faptul că în ultima perioadă de timp, a fost şantajat în repetate rânduri de către băiatul staborului. Denunţătorul a precizat că acesta l-a împrumutat în perioada anilor 2008-2009 cu diverse sume de bani. De asemenea, a precizat că recent, deşi i-a restituit sume de bani mult mai mari decât cele împrumutate, atât el cât şi soţia sa sunt ameninţaţi cu acte de violenţă.
suspecti santaj 003„În temeiul sesizării s-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care supraveghează activitatea pe linie de cercetare penală şi sub coordonarea acestuia, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj, sprijiniţi de luptătorii D.P.I.R, au organizat în data de 22 septembrie a.c., un flagrant în care Costel Baldovin şi Vasile Baldovin au pretins şi obţinut de la partea vătămată suma de 40.000 lei“, a afirmat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Flagrantul organizat de poliţiştii gorjeni sub coordonarea procurorului de caz în municipiul Tg-Jiu a încins spiritele în rândul comunităţii de etnie romă. Rude ale celor doi bărbaţi acuzaţi de şantaj au venit la sediul IPJ Gorj chiar după momentul flagrantului, printre cei prezenţi aflându-se şi judecătorul Constantin Baldovin Sută, precum şi Nelu Pavel, consilier judeţean PSD şi lider al Partidei Rromilor din Gorj. Ambii au susţinut că Baldovin senior şi junior nu sunt vinovaţi, menţionând că denunţătorul avea să restituie cei 40.000 de lei drept contravaloare a unor chirii neplătite în ultimii doi ani de zile. A doua zi, în faţa Tribunalului Gorj, soţia unuia dintre cei doi reţinuţi a ameninţat că îşi va da foc.
Costel şi Vasile Baldovin au fost însă reţinuţi pentru 24 de ore si ulterior prezentaţi în faţa unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzaţi şi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
“Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi, având în vedere că există indicii temeinice că aceştia au mai săvârşit fapte de acest gen pe raza judeţului Gorj. În acest sens, rugăm persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere IPJ Gorj“, a mai menţionat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
O.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here