În patru ore, Peste 200 de şoferi, controlaţi

158

Poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au coordonat în dimineaţa zilei de joi, o acţiune punctuală pe raza comunei Stoina, ce a avut drept scop asigurarea unui climat de siguranţă participanţilor la trafic.

Pe parcursul acţiunii derulate în intervalul orar 05:00-09:00, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Secţiei 8 Poliţie Stoina au urmărit, în principal, depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volan, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri au testat cu aparatul etilotest peste 200 de conducători auto. Doi dintre aceştia, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au devenit pietoni, întrucât permisul de conducere le-a fost reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Nu au fost trecute cu vederea nici celelalte abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, poliţiştii au mai constatat 20 de fapte de natură contravenţională. Au fost sancţionaţi trei pietoni pentru traversare neregulamentară, şase conducători de mopede, trei conducători auto care nu respectau perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă.

Amenzi de peste 10.500 lei

Totodată, poliţiştii rutieri au întocmit pe numele unuia dintre cei doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Şoferul, un bărbat de 46 ani, din comuna Cruşeţ, a fost identificat de poliţişti, la ora 07:40, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, faţă de acesta a fost dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here