În Gorj, Peste 6.000 de reţete electronice eliberate

110

După aproape opt săptămâni de la lansarea sistemului electronic de prescriere a reţetelor, farmaciile din judeţul nostru au eliberat peste şase mii de reţete electronice. Numărul celor prescrise este mai mare, ajungând la aproximativ 7.500. Deşi medicii gorjeni au început să se familiarizeze cu noul sistem, rămâne valabil suportul pus la dispoziţia lor de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Lansat în exploatare efectivă în data de 2 iulie, sistemul electronic de prescriere a reţetelor medicale a fost, iniţial, o enigmă pentru mulţi medici gorjeni. Totuşi, aceştia s-au adaptat destul de rapid, până acum ei prescriind peste şapte mii de reţete electronice. “Până la această dată s-au eliberat aproximativ 6.100 reţete electronice şi au fost prescrise în jur de 7.500. Medicii din judeţul nostru au reuşit să se familiarizeze cu acest sistem, descurcându-se destul de bine”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Suport telefonic şi online oferit de CJAS
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. “Sistemul de suport este încă valabil. Am făcut şi ceva întâlniri cu medicii şi am observat până acum că s-au obişnuit cu sistemul electronic de prescriere a reţetelor”, menţionează Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj răspunde solicitărilor venite atât telefonic, cât şi prin e-mail, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Problemele care nu se pot rezolva şi lămuri la acest nivel vor fi înaintate prompt de către CJAS Gorj, prin e-mail, nivelului 2 de suport, aceasta trimiţând răspunsurile înapoi la CJAS. Numerele de telefon la care medicii şi farmaciştii pot face sesizări sunt: 0724 975315 şi 0723 837925, iar adresa de e-mail este: info_cas@targujiu.rdsnet.ro. Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj spune că cele două numere de telefon pot fi apelate în continuare de către medicii şi farmaciştii care întâmpină dificultăţi în privinţa utilizării prescripţiei electronice.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here